Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehitlerimiz var ama 10 katı terörist öldürdük

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehitlerimiz var ama 10 katı terörist öldürdük
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye devam edileceğinin altını çizerek "Şehitlerimiz var ama evelallah 10-15 katı öldürdüğümüz terörist var. Çünkü biz 'toprağı sıksan şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' diyerek bu mücadeleyi veriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 53. TÜBİTAK Araştırma Projeleri Ödül Töreni''nde gençlere seslendi. Cumhurbaşkanı, konuşmasında siyaset hayatı başladığından beri gençler için çalıştığından, eğitim ve teknoloji alanında yapılan yeni projelerden bahsetti. Ardından muhalefete yüklenen Erdoğan, "Şimdi hukuk, özgürlük diyenler geçmişte yapılanlara ses çıkarmadılar, hatta taraf oldular" deyip terör konusuna değindi. Terörle mücadeleye devam edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı''nın "Şehitlerimiz var ama evelallah 10-15 katı öldürdüğümüz terörist var" sözleri dikkat çekti.

Erdoğan''ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

GENÇLERİN HAYATINI KARARTTILAR

"Batı''nın ahlaksızlığını değil ilmini alacaksın, ona da kendi mührünü vuracaksın. Bu yüzden burada yapılanlar çok önemli. Biz sık sık şu soruyla karşı karşıya kalıyoruz. Cumhurbaşkanım, siz yorulmuyor musunuz? Ben de diyorum ki gençlerle birlikte mücadele veren insan yorulur mu? Sizden enerji alıyorum, bunu da bir yere vermem gerek değil mi? Eserlere veriyorum. Siyasi hayatım boyunca hep gençlere hizmet için mücadele ettim.

Darbe bu ülkede sadece siyasete değil gençlere de vuruldu. Gençlerin hayatını kararttılar. Genç kızlarımız üniversitelere alınmadı, yüksek öğretim sanki bir imtiyazmış gibi davranıldı. Bakmayın siz gençleri düşünüyormuş gibi davrananlara. Bunlar ''mış'' gibi yapıp arkadan 40 tilkinin kuyruklarını birbirlerine değdirmeden dolaştırırlar.

ŞEHİTLERİMİZ VAR AMA 10 KATI TERÖRİST ÖLDÜRDÜK

Şimdi hukuk nutku atanlar geçmişte yaşatılan zulme ses çıkarmamış, aksine taraf tutmuştur. Bu ülkenin başbakanın idamına alkış tutanlar hukuk diyemez. Menderes''ten bahsediyorum. Şimdi özgürlük naraları atanlar geçmişte böyle davranmıştır. Meşhur Boraltan Köprüsü''nde askerlerimiz düşmanların eline bırakılmış, ve o dönemin yönetimine demişlerdir ki, ''Bizi siz öldürün ama düşmana teslim etmeyin''. Biz bu ülkede bir daha Boraltan Köprüsü yaşansın istemiyoruz. Teröristlerin inlerine girip onları gömmeye devam edeceğiz. Şehitlerimiz var ama evelallah 10-15 katı öldürdüğümüz terörist var. Çünkü biz ''toprağı sıksan şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda'' diyerek bu mücadeleyi veriyoruz. Cundacılara karşı el pençe duran siyasetçileri unutmadık.

ASIM''IN NESLİNE HİZMET EDİYORUZ

Ülkemize çağ atlatacak projelerimize devam ediyoruz. Teknofest''in bir dahaki organizasyonunu Samsun''da yapacağız. Bedava verdiğimiz ders kitaplarının yanında artık bir de yardımcı kitap veriyoruz. Kütüphanelerimizi, sanat merkezlerimizi çoğaltıyoruz. Yazılım yatırımlarımız artıyor, adeta bir yazılım ordusu kuruyoruz. Bilim merkezlerimiz hızla artıyor. Asım''ın nesli gibi bir nesle seferber olarak hizmet ediyoruz.

Türkiye her ay ihracatta rekor kırıyor, istihdam artıyor. İnşallah bu oranlar teknoloji sevdalısı gençlerimizle daha da yukarıya çıkacak.

ARTIK BİZ BİZE ÇALIŞIYORUZ

Bu yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere biliyorsunuz, para veriyoruz. Üniversiteye girişte de avantajlı oluyorlar. Ayrıca ülkemizi yurt dışında temsil edecekler. Uzaya bir gencimizi yollayacağımızı açıklamıştık daha önce biliyorsunuz. İnanılmaz bir başvuru geldi. 3 Haziran''a kadar devam edecek başvurular.

Kalkıp bizimle dalga geçenler oldu, ''Her şey bitti uzay mı kaldı'' diye. Bunlar gökyüzüne kağıttan uçak bile atamayanlar tabi. İHA''larımızla da böyle söylenmişti, şimdi başarılarını görüyorsunuz. Baykar çalıştı yaptı, hamdolsun bu üretim de devam ediyor. Artık biz bize çalışıyoruz, işte Türk''ün gücü buradan geliyor. Şimdi uzay mı kaldı diyenler, ne uzaydan ne haberleşmeden anlarlar. Sevgili gençler, biz uzay yarışında olacağız. Belki de göndereceğimiz evladımız şu an burada. Bunu gözü uzayda olan gençlerle, Teknofest kuşağıyla başaracağız."

İlgili Haberler