Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mısıroğlu ziyareti açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mısıroğlu ziyareti açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Atatürk düşmanı Mısıroğlu’nu ziyaretinin siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-İ Nebi Haftası açılışında konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, sözde tarihçi, ve Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretine de değinen Erdoğan, 'ziyaretin siyasi malzeme konusu yapılmasını tasvip etmediğini' belirti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

-Gençliği ihmal eden, gençlere sırtını dönen, gerekli özeni göstermeyen milletin istikbali ve istiklali tehdit altında demektir. 

- Bu ülkenin gençliğine yapılacak en büyük kötülük onların hayat damarlarından olan medeniyetten koparmak olacaktır.

"ÖZGÜRLÜĞÜN KONUŞULDUĞU ÜLKEDE YAŞIYORUZ"

- 2002'nin Türkiyesi ile 2018'in Türkiyesi'ni  karşılaştırdığımızda, yasaklardan ziyade özgürlüklerin konuşulduğu, teröre ve  şiddete bulaşmadığı sürece her türlü fikrin serbestçe dillendirildiği bir  iklimde, böyle bir ülkede yaşıyoruz.

- Bu ülkenin gençleri sağcı solcu denilerek birbirine kırdırıldı.

- Bizim üniversitelerimizde şu an 8 milyon genç okuyor.

- Millet olarak en zor imtihanla asıl şimdi yüzleşiyoruz. Gençlerimizi istikbale hazırlayamazsak emeklerin tamamı boşa gidecektir.

-Gençlerimizin sürekli olarak Veda Hutbesi'ni okumasını tavsiye ediyorum.

- Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum.

-Biz örnek olursak, biz iyi örneklerin, güzel örneklerin yolunu açarsak bu ülkenin gençleri Kandil'deki terör baronlarının, Pensilvanya'daki şarlatanın, televizyon kanallarında sazlı sözlü program yapan ekran soytarılarının da ağlarına düşmeyecektir."

İlgili Haberler