Erdoğan'ın ABD'li gazetecinin soruları karşısında zor anları

Erdoğan'ın ABD'li gazetecinin soruları karşısında zor anları
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, ABD'li gazeteci Margaret Brennan'ın ile yaptığı röportajda "hakaret davaları" sorulunca dikkat çeken anlar yaşandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu ABD’nin New York kentinde Amerikan CBS televizyon kanalına verdiği mülakat yayınlanmıştı.

Face the Nation programında Margaret Brennan’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, Afganistan’daki gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu.

Mülakkatta Erdoğan ile ABD''li gazeteci Brennan arasında dikkat çeken Joe Biden diyaloğu yaşandı.

İşte o anlar:

GAZETECİ: Biden insan hakları ihlalcilerini sürekli eleştiren biridir. Biden’ın özel görüşmelerinde bu meseleyi gündeme getirmediğini söylediniz başta. Hiç sizden rica etti mi, gazetecilere yaptığınız muameleyi iyileştirmenizi ya da spesifik bir şeyi?

ERDOĞAN: Hayır olmadığı gibi bizim de zaten böyle bir sorunumuz yok. Özgürlükler noktasında Türkiye buralarla mukayese edilemeyecek kadar özgürdür.

GAZETECİ: İnsan hakları örgütleri yüz bin kadar vatandaşın sadece size hakaret etmekten soruşturma geçirdiğini söylüyor.

ERDOĞAN: Sizin o uluslararası kurumlar dediklerinize de ben güvenmiyorum. Benim hakkımda açılmış böyle davalar falan yok. Bakın sizi de aldatıyorlar, siz de bunlara inanıyorsunuz.

İlgili Haberler