Yılmaz Özdil Erdoğan'ın konuşmasının satır arasına gizlenen mesajı yakaladı. Konuşmayı hazırlayanlar eyvah dedi

Yılmaz Özdil Erdoğan'ın konuşmasının satır arasına gizlenen mesajı yakaladı. Konuşmayı hazırlayanlar eyvah dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi vesilesiyle Afrikalı gençlerle bir araya gelmesiyle ilgili gazeteci Yılmaz Özdil’den dikkat çeken bir tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi vesilesiyle Afrikalı gençlerle bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika''nın zulmün en yoğun işlendiği yer olduğunu dile getirdi. Afrika''nın fakir olmadığına dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Afrika zengin. Ama bütün yeraltı zenginliklerini, açık açık söyleyeceğim, bakıyorsunuz Avrupa ülkelerinden geliyorlar ve oralardan bütün fosforları, altınları, bütün mücevherleri, oralardan alıp kendi ülkelerine götürüyorlar. Size bırakıyorlar mı? Hayır. Size bir şey bıraktıkları yok. Ve yıllar yılı zengin Afrikalı maalesef fakirliğe mahkum edildi. Bunlar demek ki bu insanları bu şekilde soydular soğana çevirdiler ondan sonra da dünyada saltanat sürüyorlar. Peki bunu şimdi aslına kim çevirecek? Siz çevireceksiniz. Döneceksiniz, döndükten sonra da ''biz yılların hesabını sormak için okuduk, geldik, şimdi de bu hesabı soracağız.'' Diyeceksiniz. Demeniz lazım. Bu sizin hakkınız, sizin varlıklarınızı soydular. ''Dünya 5''ten büyüktür'' diyorum. Bunu beraber halletmemiz lazım. Niye? Birleşmiş Milletler''de 5 tane daimi üye var, 15 tane de geçici üyeler var. Peki, bu 5 tane daimi üye ne derse onların dediği oluyor mu? Oluyor. İki dudağının arasında. Peki, 15 tane geçici üyenin orada herhangi bir hükmü var mı? Yok. Onları da aldatıyorlar. Ama ben diyorum ki, buradaki bütün benim genç kardeşlerim ülkelerine döndükten sonra, ''Biz artık geçici üye değil, biz de daimi üye olmalıyız.'' diye bunun mücadelesini vermeleri lazım. Eğer vermezseniz, daha bunlar çok Afrika ülkelerine gelip, soyarlar, soğana çevirirler. "

ÖZDİL''DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gazeteci Yılmaz Özdil’den dikkat çeken bir mesaj geldi.

Söz konusu konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdil, “Asrın liderimiz, Türkiye’de okuyan Afrikalı öğrencilerle buluştu.” Dedi.

Devamında Özdil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına değinerek şöyle yazdı:

Afrika’yı soydular soğana çevirdiler, kendileri saltanat sürüyor” dedi… Afrikalı öğrenciler de eminim “biz bu Afrika ülkesini galiba bir yerden tanıyoruz” demişlerdir!”

“BÜYÜK BAHTİYARLIK DUYUYORUM”

Buluşamaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi vesilesiyle Afrikalı gençlerle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi''nde bir buluşma gerçekleştirdim. Ülkelerine döndüklerinde Türkiye''nin fahri temsilcileri olacak bu gençlerimizin samimiyetinden büyük bir bahtiyarlık duyuyorum." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler