Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanca paylaşım. Türkiye, kimsenin hakkını ve hukukunu ihlal etmediği gibi, hakkını ve hukukunu da kimsenin çiğnemesine izin vermez

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanca paylaşım. Türkiye, kimsenin hakkını ve hukukunu ihlal etmediği gibi, hakkını ve hukukunu da  kimsenin çiğnemesine izin vermez
Türkiye ile Yunanistan arasında süren adaların silahlandırılması gerilimi devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Yunanca paylaşımlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, kimsenin hakkını ve hukukunu ihlal etmediği gibi, hakkını ve hukukunu da kimsenin çiğnemesine izin vermez" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2022 Tatbikatı''nda "Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan''ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Kendine gel" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu ifadelerinden sonra Yunan Dışişleri Bakanlığı ''uluslararası anlaşmalar ile oluşan durumu'' gösterdiğini öne süren haritalar ile Ankara''ya yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise akşam saatlerinde bu kez Twitter hesabından Yunanca bir dizi paylaşım yaptı.

Erdoğan''ın paylaşımları şu şekilde,

Türkiye, Ege''deki haklarından vazgeçmeyeceği için, adaların silahsızlandırılmasına ilişkin uluslararası anlaşmaların tanıdığı haklardan yararlanmaktan da çekinmeyecektir.

Yunanistan''ı bir asır önce olduğu gibi sağduyulu olması, kendisini pişman olacağı sonuçlara götürecek hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması konusunda bir kez daha uyarıyoruz.

Ancak gösterdiğimiz sabır ve soğukkanlılığımızın muhatabımız tarafından yanlış anlaşıldığını görüyoruz.

NATO içinde her şekilde en yüksek bedeli ödeyen bir müttefik olarak, son iki yıldır askeri delegasyonlar toplantısı davetlerimize bile yanıt vermeyen Yunanistan''ın sorunlarıyla sakince yüzleştik.

Aynı zamanda Yunanistan, Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Batı Trakya, Rodos ve İstanköy''de yaşayan Türk azınlığa Birliğin değerlerini, dünya çapındaki insan haklarını ve uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak baskı yapmaya devam ediyor.

NATO''yu ve üçüncü ülkeleri, askeri olmayan bir rejime sahip adalarda çeşitli askeri tatbikatların yasadışılığına dahil ederek araçsallaştırma girişimi, yalnızca felaketle sonuçlanacak bir girişim değildir.

Doğu Akdeniz''de bulunan ve ülkemiz anakarasına 2 km''den daha az, Yunanistan anakarasından 600 km''den fazla olan Megisti için 40.000 km2 deniz yetki alanı talep etmenin önemini uluslararası toplumun takdirine bırakıyoruz.

Türkiye, kimsenin hakkını ve hukukunu ihlal etmediği gibi, hakkını ve hukukunu da kimsenin çiğnemesine izin vermez.

İlgili Haberler