Davutoğlu’ndan Trump’ın mektubuna tepki!

Davutoğlu’ndan Trump’ın mektubuna tepki!
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkaı Trump’ın skandal mektubuna tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretini iptal etmesi gerektiğini söyledi.

Yeni parti çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı skandal mektuba tepki gösterdi. ABD ziyaretinin iptal edilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsında Türk milleti ve devleti rencide edilmiştir. Özür dilenmediği takdirde yarın yapılması beklenen görüşmeler ve ABD ziyareti acilen iptal edilmelidir.”

davutoglu-001.png

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a küstah bir mektup gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik başlatılan harekat için uzlaşma teklifinde bulunan Trump'ın, Erdoğan'a, "Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım" dediği ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler