Demet Akbağ, Aydınlıkevler'in galasında duygusal anlar yaşadı

Demet Akbağ, Aydınlıkevler'in galasında duygusal anlar yaşadı
Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı tiyatro oyunu 'Aydınlıkevler'in dün akşam galası yapıldı. 15 yıl sonra tiyatro sahnesine dönen Demet Akbağ ise duygusal anlar yaşadı. Demet Akbağ'ı ünlü isimler yalnız bırakmadı. Seyirciler arasında yer alan Ata Demirer usta oyuncu Metin Akpınar, Yılmaz Erdoğan ve ünlü komedyen Cem Yılmaz ile pozunu paylaştı.

Demet Akbağ’ın 15 yıl aradan sonra tiyatro sahnesine döndüğü, Yılmaz Erdoğan’ın 20 yıl sonra yazdığı ilk tiyatro oyunu ‘Aydınlıkevler’in galası; sanat, medya ve cemiyet dünyasından davetlilerin yoğun ilgisiyle Maximum UNIQ Hall’da gerçekleşti.

Kadrosunda Demet Akbağ ile birlikte Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın yer aldığı, yönetmenliğini Serdar Biliş’in, proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği ‘Aydınlıkevler’in finalinde oyuncular, seyirciyi selamladı ve kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Gecenin devamında düzenlenen davette, ünlü isimler bir araya geldi.

KOLYESİ DİKKAT ÇEKTİ

Sahne sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demet Akbağ, "15 yıl aradan sonra sahnede olmak çok güzel. Aslında bu işe iki sene önce niyetlendik, malum pandemi girdi. ''İnsanların dışarıya çıkmaya tereddüt ettiği bir zamanda oyunu çıkarmayalım, biraz daha bekleyelim'' dedik. Kısmet 2022 oldu. Hepimiz çok verimli ve eğlenerek çalıştık. Artık gecemiz gündüzümüz karıştı. Çok heyecanlıydık. Seyircimiz çok güzeldi, çok özel misafirlerimiz vardı. Şimdi daha fazla oyun oynayarak hedefimiz turnelere çıkmak" ifadelerini kullandı.

Demet Akbağ''ın boynunda eşi Zafer Çika''nın kolyesinin olması dikkatlerden kaçmadı.

''YAZ KARDEŞİM, KARIM OYNASIN''

Yılmaz Erdoğan''ın oyunu rahmetli Zafer Çika''ya armağan etmesiyle ilgili 62 yaşındaki sanatçı, "Zafer çok uzun zamandır istiyordu. ''Neden beraber bir oyun oynamıyorsunuz? Sen oynamıyorsan yaz kardeşim, karım oynasın'' derdi. Bu da ona gitsin" diyerek, duygu dolu anlar yaşadı.

''TİYATRO SAHNESİNİ ÖZLEDİK''

Oyunun yazarı Yılmaz Erdoğan, "Tiyatro sahnesini çok özledik. Birisi bana ''Abi 20 yıldır yazmamışsın'' dedi. Ben sürekli yazdığım için meğerse oyun yazmamışım. Kendi evimize dönmüş gibiyim. Benim yaşamsal hikayem. Esas büyüdüğüm yer orası" dedi.

''Organize İşler''in dizi senaryosunu yazdığını da söyleyen usta oyuncu, "Kadro şu an belli değil" açıklamasını yaptı.

Aydınlıkevler’in galasında Metin Akpınar, Cem Yılmaz, Ata Demirer ve Yılmaz Erdoğan en önde oturuyordu. Galadaki o anların fotoğrafı sosyal medyayı salladı. Ata Demirer pozu "Ne güzel bir geceydi" notuyla paylaştı.

İlgili Haberler