'Dev hayalet'in yeni görüntüleri ortaya çıktı. 10 metrelik kolları ağzından çıkıyor

'Dev hayalet'in yeni görüntüleri ortaya çıktı. 10 metrelik kolları ağzından çıkıyor
ABD’de de yapılan araştırmalara göre, "dev hayalet denizanası"nın ağzından çıkan kollar, 10 metre uzunluğunda olduğu görüldü.

ABD''deki deniz biyologları, okyanusların en gizemli yaratıklarından birini görüntüledi. Monterey Körfezi Akvaryum Araştırma Enstitüsü''nden uzmanlar, dev hayalet denizanası (giant phantom jellyfish) denen canlının görüntülerini 30 Kasım''da paylaştı.

Enstitü, ilk kez 1899''da tespit edilen ve suların derinliklerinde yaşamını sürdüren bu denizanasıyla şu ana kadar yaklaşık 100 kez karşılaşıldığını bildirdi. Ayrıca uzmanlar şimdiye kadar yaptıkları binlerce dalışın yalnızca 9''unda dev hayalet denizanası gördüklerini söyledi.

Görüntüleri paylaşılan hayvan, 975 metre derinlikte yakalandı. Açıklamada, hayvanın kubbeye benzeyen vücudunun 1 metreden daha geniş olduğu ve ağız kollarının 10 metre uzunluğa ulaşabildiği bilgisine yer verildi.

KOLLARIYLA AVLARINI TUZAĞA DÜŞÜRÜYORLAR

Dev hayalet denizanaları, Arktik hariç bütün okyanuslarda görülse de çok derinde yaşadığı için hakkında pek bir bilgi yok. Uzmanlar, Latince adı Stygiomedusa gigantea olan bu tuhaf canlının, ağız kollarıyla avını tuzağa düşürdüğüne inanıyor. 2017''de yapılan bir araştırma beyni olmayan bu yaratıkların, okyanusların en önemli yırtıcıları arasında olduğu kanıtlanmıştı. Öte yandan bulgular, denizanalarının avlanma becerisinin mavi balinalarla karşılaştırılabileceğini ortaya koymuştu.

 

İlgili Haberler