Apple, Google’a Rakip Oluyor

Apple, Google’a Rakip Oluyor
Teknoloji devi Apple, Google'ın arama motoruna rakip olmaya hazırlanıyor. Financial Times'a konuşan Bill Coughran, Apple'ın arama motoru için çok güvendiği bir ekibi olduğunu söyledi. Financial Times, dengelerin her an değişebileceğini ileri sürüyor.

Financial Times'ta yer alan bir habere göre, dev şirket, arama motoruyla ilgili çalışmalarını tamamlamak üzere. Sektörün önemli isimlerinden Bill Coughran ile bir röportaj gerçekleştiren Financial Times, dengelerin her an değişebileceğini ileri sürüyor.

ekran-alintisi-20201028151114.jpg

ÖNEMLİ BİR YÖNETİCİ TRANSFER EDİLDİ

Coughran tarafından yapılan açıklamalara göre Apple, en az iki yıl önce Google'ın arama motoru yöneticilerinden John Giannnandrea'yı transfer ettiğini söylüyor. Hatta şirket, o gün itibarıyla da arama motoru geliştirecek özel bir ekip kurmuş. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, arama motorunun hali hazırda çalışır durumda olabileceğine dair de bulgular olduğu ifade ediliyor.

APPLE'IN GÜNCEL DEĞERİ 2 TRİLYON DOLAR

Bu arada Apple, 2 trilyon doları aşan piyasa değerine sahip. Ayrıca şirketin 200 milyar dolar civarında nakit parası var. Bu ciddi gelir, Apple'ın kendi arama motorunu iyi şekilde geliştirebileceği anlamına gelebilir.