Devlerden Arap-Türk stratejik yol haritası

Devlerden Arap-Türk stratejik yol haritası
Devlerden Arap-Türk stratejik yol haritası

Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Fattouh, forumun Arap ülkelerindeki siyasi gelişmeler ışığında bölgede temelden değişimin

Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Fattouh, forumun Arap ülkelerindeki siyasi gelişmeler ışığında bölgede temelden değişimin yaşandığı bir zamanda düzenlendiğine dikkat çekti.

Arap-Türk Bankacılık ve Finans Forumu, bugün İstanbul’da toplanacak. Forumda, Arap ülkelerindeki mevcut dönüşümün ekonomik etkileri, Arap ülkeleri ve Türkiye arasındaki yatırım fırsatları ve ortaklıklar, Arap-Türk bankaları olası işbirliği, Arap ülkelerinde Türk ekonomisinin rolü ve Arap ve Türk uzmanlar arası fikir alış-verişi konuları ele alınacak. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın desteğiyle, Arap Bankalar Birliği, Türkiye Bankalar Birliği ve Dünya Arap Bankacılar Birliği işbirliğiyle  bugün ve yarın Grand Hyatt Otel’de ’Arap-Türk Bankacılık ve Finans Forumu’ düzenlenecek. Foruma, Başbakan Yardımcısı Babacan’ın yanı sıra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ve Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Wissam H. Fattouh katılacak.


6.7 milyar dolarlık yatırım
Forum’da Türkiye ve Arap ülkelerindeki finans ve yatırım sektörlerinin arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik yollar ve öneriler masaya yatırılacak. Forumda, küresel dönüşüm ve gelişmelere bağlı olarak ülkeler ve finans kurumları arası işbirlikleri tartışılacak. Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Wissam H. Fattouh, Arap-Türk Bankacılık Forumu’nun Arap ülkelerindeki siyasi gelişmeler ışığında bölge ekonomisinde temelden bir değişimin yaşandığı bir zamanda düzenlendiğine dikkat çekti. Arap ülkelerinin Türkiye’deki doğrudan yabancı yatırım payının 6,7 milyar dolar olduğunu hatırlatan Fattouh, “Bu forumda, ortak kalitatif ekonomik projelerin oluşturulması için bir Arap-Türk stratejik birlikteliğinin yol haritası çizilecek” dedi.