FBI, Rus istihbaratına sızmak için sosyal medyaya reklam verdi!

FBI, Rus istihbaratına sızmak için sosyal medyaya reklam verdi!
ABD’de yayımlanan yeni bir rapora göre Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgalden memnun olmayan veya hayal kırıklığına uğrayan Rus vatandaşlarını kendi tarafına çekmek istiyor. FBI, bu kişileri “çok gizli” sosyal medya reklamlarıyla işe almaya çalışıyor.

Washington Post tarafından hazırlanan bir rapor, Federal Soruşturma Bürosu (FBI)’nun Rusya Büyükelçiliği etrafında oluşturduğu kampanyayı ortaya çıkardı.

Facebook, Google ve Twitter’da paylaşılan reklamlar, Rusya’nın askeri işgaline karşı “sessiz kalmak zorunda olan kişileri” hedef alıyor.

Washington Post muhabiri tarafından fark edilen kampanya, elçiliğin duvarlarının yanındaki kaldırımda beklerken ortaya çıkıyor, ancak elçilik binasının hemen karşısındaki kaldırımda görünmüyordu.

shiftdelete.net’in aktardığı habere göre, FBI tarafından paylaşılan reklamlarda ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den alıntılar bulunuyor ve büyükelçilikte çalışan veya ziyaret edenleri FBI ile konuşmaya teşvik ediyor.

Reklamlardaki alıntılardan birinde, Putin’in Rusya’nın baş istihbarat yetkilisi Sergey Naryshkin’i aşağıladığı cümleye yer verildi. Reklamda Putin’in “Açık konuş Sergey Yevgenyevich” cümlesi kullanılırken, Naryshikin’in kekelediğine dikkat çekildi.

"ABD TARAFINDAN İSTİHBARAT TOPLAMAK İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT"

Sosyal medyada paylaşılan reklamın açıklamasında ise, “Halkın FBI’a verdiği bilgiler, tehditlerle mücadelede en etkili araçtır. FBI’a yardımcı olabilecek bilgileriniz varsa, lütfen bizimle iletişime geçin” ifadeleri kullanıldı.

Uzmanlar, Ukrayna’ya yönelik başlatılan işgalin, ABD tarafından istihbarat toplamak için büyük bir fırsat olduğuna inanıyor. Bu nedenle reklam, Rusya hakkında bilgi vermek isteyenlerin, FBI yetkilileriyle Rusça veya İngilizce olarak şahsen konuşabilme fırsatına sahip olduklarını söylüyor.

Peki ya siz FBI tarafından sosyal medya reklamları kullanılarak hedef alınan Rusya aktörleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Haberler