FBI’dan korkutan iddia: Huawei telefonlarda nükleer riski var

FBI’dan korkutan iddia: Huawei telefonlarda nükleer riski var
FBI bu kez ABD'yi ve dolayısıyla tüm dünyayı etkileyebilecek bir açıklama yaptı. Aktarılan bilgilerde Huawei şirketinin nükleer iletişimi bozabileceğine dikkat çekildi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Huawei’nin telekomünikasyon ekipmanlarıyla donatılan ABD baz istasyonları inceleme altına alındı. CNN tarafından hazırlanan son FBI araştırmasına göre Huawei’nin, iletişim ekipmanları aracılığıyla ABD ordusuna ait hassas verileri elde edebileceği iddialarında bulunuldu. Hatta Çin hükümetinin, ABD’nin nükleer bilgilerini erişebileceği söylendi.

ABD’nin Ortabatı eyaletlerinde kullanılan Huawei ekipmanlarının, askeri üslerin yakınında olmasıyla dikkatlerden kaçmadı. FBI’ın açıklamasına göre bu ekipmanların hızlı bir şekilde değiştirilmesinin gerektiği belirtildi. Aksi halde ABD Stratejik Komutanlığındaki iletişimin sızdırılabileceği ifade edildi.

KRİTİK BÖLGELERDE BULUNAN HUAWEİ TEÇHİZATLARI ASKERİ İSTİHBARAT TOPLAMAK İÇİN KULLANILABİLİR Mİ?

FBI yetkilileri, nükleer sistemlerin de tehlikede olabileceğini söyledi. CNN’e konuşan eski bir FBI görevlisi, “Nükleer üçlü (bir tür nükleer silah) ile komuta ve kontrol yeteneğimizi etkileyecektir” ifadelerini kullandı.

FBI Direktörü Christopher Wray ise: 

Her 12 saatte bir, Çin karşıtı istihbarat soruşturması açıyoruz. Diğer tüm büyük ulusların toplamından daha büyük bir bilgisayar korsanlığı programına sahip oldukları ve Amerikalıların kişisel ve kurumsal verilerini her ulusun toplamından daha fazla çaldıkları siber hırsızlıklarından bahsetmiyor bile.

açıklamasında bulundu.

Anonim kaynaklar Çin’e veya başka bir ülkeye veri sızdırılıp sızdırılmadığına dair araştırmalar yapıldığını yazdı fakat Çin hükümeti ABD’yi gözetleme iddiasını reddetti. Bununla birlikte Huawei ise baz istasyonlarındaki ekipmanların, Savunma Bakanlığının iletişim spektrumunda çalışmadığını ifade etti.

Eski ABD Başkanı Obama dönemine kadar uzanan Huawei anlaşmaları, bir süredir yetkililer tarafından mercek altına alındı. Geçtiğimiz hafta Beyaz Saray, ulusal güvenliği tehdit oluşturduğu iddiasıyla Huawei’yi ve telekomünikasyon ekipmanlarını araştırdığını doğruladı.

 

İlgili Haberler