Bayramlarda herkes ona yükleniyor. Dikkat. Midenizi delebilirsiniz

Bayramlarda herkes ona yükleniyor. Dikkat. Midenizi delebilirsiniz
Birçok insan bayramlarda çok yemekten, ikramdan dolayı yediklerini hazmedemez ve sodaya akın eder. Ama sodayla mideniz delinebilir. Detaylar haberimizde…

Maden suyunun faydası çok olmakla birlikte ancak onu da doğru zamanda tüketmenin gerektiği vurgulandı.

Bayramda tüm kuralları alt üst edip sodaya yüklenenlerin çoğu midesinden yakınıyor. Peki, soda mide ağrısı yapar mı?

Posta’nın haberine göre; Gazlı içecek içtikten sonra mide ağrısı hissetmeniz içeceğin içindeki karbonatın gaz ve şişkinliğe neden olabiliyor.

Ulusal Diyabet ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü''ne göre, gazlı içecekleri içmek sindirim sistemine daha fazla hava taşır ve bu da şişkinlik, geğirme veya gaza neden olabilir. Bu susuzluğu gideren gazın tadı güzel olabilir, ancak hassas bir mideniz varsa, sonrasında kendinizi oldukça kötü hissetmenize neden olabilir. Sorununuz buysa, karbonatlı su veya diğer gazlı içecekleri tükettiğinizde muhtemelen şişkinlik hissedeceksiniz.

Araştırmalar soda ve asit reflü arasında tutarlı bir bağlantı göstermese de karbonatlı gazlı içecekler vücudunuzdaki pH seviyelerini biraz değiştirebilir ve ayrıca midenize ve bağırsaklarınıza hava (ve dolayısıyla basınç) ekleyebilir. Mide ağrısının kesin sebebi soda olmayacağı gibi çözümü de soda olmayacaktır. Bu yüzden doktora danışmakta fayda vardır.

İlgili Haberler