Doğu Perinçek'ten ittifakı sarsacak çıkış. En yakınındakilerin Erdoğan’a tuzak kurduğunu açıkladı

Doğu Perinçek'ten ittifakı sarsacak çıkış. En yakınındakilerin Erdoğan’a tuzak kurduğunu açıkladı
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 10 ülkenin büyükelçiliğinin Osman Kavala çağrısının ardından yeni bir açıklamayla Viyana Sözleşmesi'ni işaret etmelerini değerlendirerek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a geri adım attırma tuzağı var." dedi.

Osman Kavala''nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 ülkenin büyükelçiliğinin geri adım olarak yorumlanan açıklamasına Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek''ten dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Perinçek, elçilerin açıklamasında bir geri adım olmadığını ifade etti. Erdoğan''ın danışmanlarını hedef alan Perinçek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a geri adım attırma tuzağı var. Bu ölümcül bir tuzaktır. Tayyip Erdoğan’ı yıkma planı yürürlüktedir" diye konuştu.

Perinçek, "AKP çevrelerinde hem sayın Cumhurbaşkanımızın çevresinde Cumhurbaşkanı danışmanları çevrelerinde “tamam özür dilediler bu iş bitti” gibi bir hava var" ifadelerini kullandı.

VİYANA SÖZLEŞMESİ''NİN 41. MADDESİNE DİKKAT ÇEKİLMİŞTİ

Osman Kavala''nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 ülkenin büyükelçiliğinden açıklama gelmişti. Geri adım olarak yorumlanan yeni açıklamada, "Diplomatik ilişkiler hakkındaki Viyana Sözleşmesi''nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder" ifadeleri kullanılmıştı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçiliklerin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirmişti.

İlgili Haberler