Doktordan doktora lüks yaşam davası. Harcamaları başına iş açtı

Doktordan doktora lüks yaşam davası. Harcamaları başına iş açtı
Dr. Seda Fazıl, 5 yıl önce boşandığı estetik cerrah Berken Büyükgüral’ın sosyal medyahesabından paylaştığı tatil fotoğraflarını kanıt olarak göstererek lüks bir hayat sürdüğü gerekçesiyle çocuğuna ödediği 6 bin liralık nafakanın 15 bin TL’ye çıkartılmasını talep etti.

Hürriyet''ten Özge Eğrikar''ın haberine göre; kadın hastalıkları uzmanı Dr. Seda Fazıl ve estetik cerrah Berker Büyükgüral 2016''da boşandı. Mahkeme bugün 8 yaşında olan çocuklarının velayetini Seda Fazıl’a verdi. Boşanma davasında çocuk için bağlanan 2 bin 500 liralık nafaka, yıllar içinde 6 bin liraya yükseldi. Çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamadığını öne süren Seda Fazıl, İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak nafakanın 15 bin liraya çıkartılmasını talep etti.

‘DÜNYA ÇAPINDA BİR DOKTOR’

Seda Fazıl, dava dilekçesinde eski eşi Berker Büyükgüral’ın kendisini birçok platformda, sosyal medyada estetik ve plastik cerrahi dalında uzman ve dünyaca bilinen bir doktor olarak tanıttığını belirtti.

Dilekçede, “Berker Büyükgüral, lüks yaşamı ve pahalı harcamaları, yurtiçi ve yurtdışı tatilleri ile Seda Fazıl ile kıyaslanamayacak kadar yüksek gelire sahiptir. Hastaları yurtiçinden ve yurtdışından olup, özel muayenehanesinde kontrollerini yapmakta, ameliyatlarını ise İstanbul’un en iyi özel hastanelerinin ameliyathanelerinde, kiralamak suretiyle gerçekleştirmektedir. Davalının maddi durumunun çok iyi olması ve şahsi gelirinin Türkiye ortalamasının çok üstünde olması nedeniyle çocuğun aylık 6 bin lira olan nafakasının 15 bin liraya çıkarılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlk duruşması görülen davada mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için süre vererek duruşmayı erteledi.