Dolar sabah sabah alev aldı

Dolar sabah sabah alev aldı
Piyasalar Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde yükselişini sürdürüyor. Bugün Dolar saat 09.16 itibariyle 14,57 TL'den, Euro 16,43 TL'den, gram altın ise 823 TL'den işlem görüyor.

Taksimetre gibi yükseliyor

Yılın son çeyreğini Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırarak geçiren piyasalar TCMB tarafından yarın açıklanacak olan faiz kararı öncesinde endişe veren yükselişini sürdürüyor. Merkez Bankası''nın 7 yıl aradan sonra peş peşe 4 kez müdahale ettiği piyasalar müdahalelere aldırmadan yükseliyor.

Merkez Bankası''nın yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında enflasyondaki yükselişe ve TL''deki sert değer kaybına rağmen politika faizini 100 baz puan indirmesi bekleniyor. Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı 16 Aralık Perşembe günü saat 14:00''da açıklanacak.

Bugün dolar saat 09.16 itibariyle Dolar 14,57 TL''den, Euro 16,43 TL''den, gram altın ise 823 TL''den işlem görüyor.

FED''den gelecek açıklamalara kilitlenen kripto para piyasasında ise Bitcoin 48 bin 419 dolardan, Ethereum ise 3 bin 843 dolardan fiyatlanıyor.
Gözler TCMB''de ve FED''te

Merkez Bankası bu hafta yılın son Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirecek.  Reuters anketine katılan 13 kurumun 12''sinin tahminleri haftalık repo faizinin 25 ile 200 baz puan indirilmesi arasında yer alırken, medyan beklentiye göre politika faizinin yüzde 14''e indirilmesi bekleniyor. Bir ekonomist politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyor.

Reuters anketinin yıl sonu tahmini yüzde 14

Reuters anketine katılan 13 kurumun 12''sinin tahminleri haftalık repo faizinin 25 ile 200 baz puan indirilmesi arasında yer alırken, ortalama yüzde 14 olarak şekillenmiş durumda. Bir ekonomist politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyor. Ankette 2022 yılı sonunda politika faizi tahmini için sorulan soruya cevap veren sekiz ekonomistin ortalaması ise yüzde 13 oldu.

Unicredit: Faiz yıl başında yüzde 12''ye inecek

Unicredit ise yayımladığı bir araştırma raporunda gelecek hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın 100 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasını beklediklerini, gelecek yılın başlarında ise politika faizinin yüzde 12''ye kadar indirileceğini düşündüklerini belirtti.

İlgili Haberler