IŞİD, Türkmen köyünü bastı

IŞİD, Türkmen köyünü bastı
Irak'ta Selahaddin vilayetinde Tuzhurmatu ilçesine bağlı Biravcılı köyünü basan IŞİD militanları 3'ü kadın 23 Türkmen'i öldürdü.

IŞİD teröristleri 23 Türkmen’i kurşuna dizdi

IŞİD militanlarının Türkmenlerle yaklaşık üç saat çatıştıktan sonra köye girmeyi başararak 23 Şii Türkmen’i kurşuna dizdiği öğrenildi. Saldırı sonrası bazı evleri de yakan IŞİD militanları oradan ayrılırken, köyde yaşayanlar cenazelerini de alarak diğer ilçelere kaçtı. Saldırı sonrası iki Türkmen’in de kaçırıldığı belirtildi. Öldürülen Türkmenler için Tuzhurmatu’da cenaze merasimi düzenlendi. Cenaze merasiminde gözyaşları sel oldu.

IŞİD 3’ü kadın 23 
Türkmen’i katletti

IŞİD militanları, Türkmenlerle yaklaşık 3 saat çatıştıktan sonra Tuzhurmatu’ya bağlı Biravcılı köyüne girerek katliam yaptı.

Irak’ta Selahaddin vilayetinde Tuzhurmatu ilçesine bağlı Biravcılı köyünü basan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları üçü kadın, 23 Türkmen’i öldürdü. IŞİD militanlarının Türkmenlerle yaklaşık üç saat çatıştıktan sonra köye ancak köye girmeyi başarabildiler. 3’ü kadın 23 Şii Türkmen’i kurşuna dizdi. Saldırı sonrası bazı evleri de yakan IŞİD militanları köyden ayrılırken, köyde yaşayanlar cenazelerini de alarak diğer ilçelere kaçtı. Saldırı sonrası iki Türkmen’in de kaçırıldığı belirtildi. Öldürülen Türkmenler için Tuzhurmatu’da cenaze merasimi düzenlendi. Cenaze merasiminde gözyaşları sel oldu.

Kerkük’e sığındılar
Bu arada, Cihatçı IŞİD terör örgütünün tehdidi altındaki Tazehurmatu nahiyesindeki halk, evlerini terk ederek Kerkük’e sığındı. 15 bin nüfuslu Tazehurmatu nahiyesi, bir hayalet şehri andırıyor. Cadde ve sokakların bomboş olduğu nahiyede, dükkanlar kapalı. Nahiyenin 5 kilometre güneyindeki Beşir köyünün IŞİD militanlarının eline geçmesiyle binlerce insan, çareyi evlerini terketmekte buldu. Çoğu Şii Türkmen olan Tazehurmatulular, çoluk çocuk yollara düşerek peşmerge kontrolündeki Kerkük’e sığındılar. 

4 Türk’ü kurtardılar 
Öte yandan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, önceki gün Kerkük’ün güneyinde Havice bölgesinde kaçırılan dört Türk’ün, dün öğleden sonra Türkmenler tarafından kurtarılarak güvenli bir bölgeye gönderildiğini açıkladı. Bu arada Irak’ın Salahaddin vilayetinde ordu birlikleriyle IŞİD militanları arasında çıkan şiddetli çatışmalarda ilk belirlemelere göre 20 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı. Hükümet güçlerinin kontrolündeki Beyci hastanesi yetkilileri de IŞİD’in ilçedeki saldırılarında 5 sivilin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirdi. Samarra kentinin güneyinde bulunan el-Mu’tasım beldesinde de hükümet birlikleriyle silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 5 kişi yaralandı.