Doların düşmesinin bir nedeni daha belli oldu. Merkez Bankası duyurdu

Doların düşmesinin bir nedeni daha belli oldu. Merkez Bankası duyurdu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 9 Nisan vadeli ve 70 milyar lira tutarlı miktar yöntemiyle repo ihalesi açtı.

TCMB, bugün 9 Nisan vadeli ve 70 milyar lira tutarlı miktar yöntemiyle repo ihalesi açtığını duyurdu.

Öte yandan mevduat faizleri ve katılım hesaplarına ödenen kâr paylarından yapılan kesintilerle ilgili uygulama 2 ay uzatıldı. Ekonomide gelen bu hamleyle birlikte değer kaybeden dolar 8 lira civarında hareket ediyor. Döviz mevduatlarındaki düşüş 2018’den sonraki en hızlı düşüş olarak kayıtlara geçti.

Dolar kuru hafta boyunca sert dalgalanmalar yaşayarak 8.45''i test etse de TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu''nun yatırımcı toplantıları ve sıkı para politikası mesajlarının ardından 8.15 altına geriledi. 2 Nisan sabahı dolar/TL 8.10''u da kırarak 8.032e kadar düştü. Piyasaların Paskalya dolayısıyla kapalı olduğu günde ABD tarım dışı istihdam verisi takip edilecek.

YABANCIDAN 15 YILIN EN SERT SATIŞI

Döviz mevduatı verilerinin yanında yabancı yatırımcıların menkul kıymet tarafındaki aynı haftada gerçekleşen net satışları da dikkat çekti.

Yabancılar TCMB''deki değişiklik kararını takip eden hafta toplamda 1,9 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

TCMB verilerine göre 26 Mart haftasında yabancı yatırımcılar hissede net 814 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Tahvilde yabancının net satışı ise aynı hafta itibarıyla 1,1 milyar dolar olarak kaydedildi.

İlgili Haberler