Kadın hakem futbolcuya beyaz kart gösterdi: Tarihe geçti

Kadın hakem futbolcuya beyaz kart gösterdi: Tarihe geçti
Futbol dünyasında 2014'ten bu yana Lizbon ile Benfica'nın kadın futbol takımları arasında oynanan müsabakada ilk kez hayata geçirildi.

Portekiz''de Sporting Lizbon ile Benfica''nın kadın futbol takımları arasında oynanan karşılaşmada yeşil sahalarda ilk kez görülen bir uygulama hayata geçirildi. Karşılaşmanın hakemi gösterdiği beyaz kart ile tarihe geçti.

Taça de Portugal Feminina ismiyle düzenlenen Kadınlar Portekiz Kupası''nda Sporting Lizbon ile Benfica karşı karşıya geldi.

Işık Stadyumu''nda oynanan çeyrek final mücadelesinde rakibini 5-0 mağlup eden Benfica, yarı finalde Famalicao''nun rakibi oldu.

Spor Arena’nın aktardığına göre, futbol dünyasında 2014''ten bu yana gündemde olan beyaz kart uyguluması, Sporting Lizbon ile Benfica''nın kadın futbol takımları arasında oynanan bu müsabakada ilk kez hayata geçirildi.

BEYAZ KART NEDİR?

Portekiz Futbol Federasyonu’nun aldığı karara göre, sahada fair-play’i temsil eden ve herkes tarafından takdir gören bir hareket yapıldığında, hakem ‘beyaz kart’ gösterebiliyor. Beyaz kart uygulaması, sahadaki bu tür etik davranışları teşvik etmesi amacıyla yapılıyor.

İlgili Haberler