E Devlet ve SMS ile HES kodu nasıl alınır?

E Devlet ve SMS ile HES kodu nasıl alınır?
Korona virüs salgını sürecinde en fazla gündeme gelen uygulamalardan biri de Hayat Eve Sığar (HES) oldu. Birçok alanda zorunlu hale gelen ve ulaşımda da güvenli seyahati hedefleyen HES kodu e-Devlet ve SMS yöntemiyle kolayca alınabiliyor. İşte HES kodu alma işlemleri... Detaylar haberimizde

Korona virüs salgınının ardından -kısa bir süre sonra Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasıyla vatandaşların korona virüsü hakkındaki bilgilere ulaşması ve korona riski hesaplama gibi detaylara ulaşabiliyor

Aynı zamanda seyahatler ve toplu taşıma araçları kullanımı için de HES kodu zorunlu hale getirilirken; “HES kodu nasıl alınır?" sorusu sıkça aranmaya başlandı.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

HES Kodu, E-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.