Güney Kıbrıs’ta enflasyon son dört ayın en düşük seviyesine geriledi Güney Kıbrıs’ta yıllık enflasyon oranı Mart 2025'te yüzde 1.6’ya gerileyerek son dört ayın en düşük seviyesine ulaştı. Şubat ayında yüzde 1.9 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşü, gıda, ulaştırma ve eğlence gibi sektörlerdeki fiyatların yavaşlamasıyla desteklendi.
Paraguay Merkez Bankası, Şubat ayı enflasyon oranını açıkladı Paraguay’da yıllık enflasyon oranı Şubat 2025’te yüzde 4.3’e yükselerek bir önceki ayki yüzde 3.8 seviyesinden hızlandı ve Ağustos 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Hollanda iş dünyası güven endeksi son 22 ayın zirvesinde Hollanda’da iş dünyası güven endeksi Şubat 2025’te -1,2 seviyesine yükselerek son 22 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ocak ayında -1,6 olarak ölçülen endeks, 20 yıllık ortalaması olan -1,3’ün de üzerine çıktı.
Doğu Timor'da TÜFE'nin üç aylık düşüşü devam etti Doğu Timor'da tüketici fiyatları, Ocak 2025'te bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,2 oranında düşerek üst üste üçüncü ayda da deflasyon yaşandığını gösterdi. Bu oran, Aralık 2024'te kaydedilen %0,4'lük düşüşe göre daha hafif bir gerilemeyi temsil ediyor.
Ekvador'un ticaret fazlasında artış Ekvador'un ticaret fazlası, Aralık 2024'te geçen yıla kıyasla iki kattan fazla artarak 503,24 milyon dolara ulaştı. Ülkenin ihracatı yıllık bazda %22,94 artış gösterirken, petrol, kakao ve kahve ihracatındaki yükseliş dikkat çekti. İthalatta ise özellikle akaryakıt ve hammaddelerde yükseliş kaydedildi.
Almanya’da yıllık enflasyon oranı belli oldu Gıda fiyatlarındaki yavaşlama ve enerji maliyetlerindeki düşüş, Almanya'da yıllık enflasyon oranını Ocak 2025'te %2,3'e çekti. Aralık ayında %2,6 olan enflasyon, beklentilere paralel bir şekilde gerileme gösterdi.
Senegal’de enflasyon %1,8’e yükseldi Senegal’de yıllık enflasyon oranı ocak ayında %1,8’e yükseldi. Bu artış, son iki ayın üst üste yükselişini ve Mayıs 2024’ten bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor.