Elazığ'daki depremzedelerin Suriyeli isyanı

Elazığ'daki depremzedelerin Suriyeli isyanı
Elazığ’da meydana gelen depremin ardından bölgeye çok sayıda erzak ve çadır gönderilirken, söz konusu yardımlardan faydalanmak üzere çevre illerden valizlerle bölgeye gelen Suriyeliler olduğu iddia edildi.

Elazığ ve Malatya’yı vuran 6.8’lik depremin ardından yaralar sarılmaya uğraşılırken, bölgedeki vatandaş başka bir dertten muzdarip.

Öyle ki bölgeye gelen yardımların çoğunun Suriyelilere gittiği iddia ediliyor. Kurulan çadır kentte kalanların yüzde 50’sinden fazlasının Suriyeli sığınmacılardan oluştuğu belirtilirken, vatandaşlar Suriyelilerin kaldığı çadırların ayrılmasını istiyor.

Sosyal medyada gündeme oturan bir videoda, depremzedeler için getirilen yardımlardan faydalanmak için bölgeye ellerinde valizlerle şehir dışından Suriyelilerin geldiği belirtildi.

Sığınmacıların tutumundan rahatsız olan vatandaşlar ise polis veya jandarma yardımıyla Suriyelilerin başka bir bölgeye sevk edilmesini istiyor.

Söz konusu videoda konuya ilişkin açıklama yapan bir vatandaş, “Türkler olarak bize ayrı bir yer açsınlar. Polisle Jandarmayla gelsinler Suriye'lileri çıkarsınlar. Yardım almak için Elazığ dışından, valizlerle gelen Suriye'liler var” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler