PKK şovuna göz yumuldu

PKK şovuna göz yumuldu
PKK şovuna göz yumuldu

Çatışmada öldürülen PKK’lı Zeki Erdem’in cenazesi, terör örgütünün gövde gösterisine döndü.

Çatışmada öldürülen PKK’lı Zeki Erdem’in cenazesi, terör örgütünün gövde gösterisine döndü.

 

Geçtiğimiz yıl Kato Dağı’nda çıkan çatışmada öldürülen teröristin cenazesi PKK şovuna dönüştü. PKK’lılar, BDP’liler ve kalabalık bir grup örgüt paçavralarıyla katil posterlerinin yanı sıra havaya ateş açıp, adeta gövde gösterisi yaptı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı’nda geçen yıl çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı terörist Zeki Erdem’in cesedi, dağda PKK’lılar tarafından düzenlenen törenden sonra ailesi ve BDP’lilere teslim edildi.

 


Havaya ateş açtılar

 


Beytüşşebap’a getirilen ve Cumhuriyet savcına teslim edilen ceset, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Beytüşşebap’taki Kato Dağı’nda geçen yıl 14 Temmuz’da çıkan çatışmada öldürülen, “Cesur Ozan” kod adlı Zeki Erdem’in cesedinin bölgede olduğunu öğrenen ailesi, Beytüşşebap Cumhuriyet Savcılığı ve İHD’ye başvurarak cenazeyi almak istediklerini bildirdi. Aileye olumlu yanıt verilmesi ile birlikte sabah erken saatlerinden itibaren Beytüşşebap’tan araçlarla yola çıkan aileye, BDP’li belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kişi eşlik etti. Kato Dağı eteklerine çıkanları, bir grup PKK’lı karşıladı. PKK’yı simgeleyen paçavralar ve bebek katili Öcalan posterlerinin açıldığı alanda cesedi almak için gelenler beklerken, dağdan bir grup PKK’lılar cesedi omuzlarda taşıyarak aşağı indirdi.
Kato Dağı eteğine PKK’lılar tarafından getirilen Zeki Erdem’in cesedi için burada örgüt mensupları tarafından tören düzenlendi. Burada konuşan PKK’lı grubun sorumlusu Sipan Rojhilat, sınırların dışına çekilme sırasında üstlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Başlatılan çözüm ve barış sürecine destek verdiklerini söyleyen teröristin konuşmasından sonra  cenaze gelenlere teslim edilirken, PKK’lılar dakikalarca havaya ateş açtı.