Elon Musk taciz suçlamalarına karşı önlem alıyor. "Çetin ceviz sokak dövüşçüleri arıyorum"

Elon Musk taciz suçlamalarına karşı önlem alıyor. "Çetin ceviz sokak dövüşçüleri arıyorum"
Gelen taciz iddialarının ardından Elon Musk, Twitter’dan yaptığı bir paylaşım ile donanımlı bir hukuk ekibi kuracağını açıkladı. Kurduğu cümleler dikkat çekti. “Çetin ceviz sokak dövüşçüleri arıyorum, öyle Perkins veya Cooley gibi yolsuzluğa batmış ‘beyaz ayakkabılı’ avukatlara ihtiyacım yok.”

Elon Musk, yapılan taciz iddiaları ile birlikte ağır bir suçlama ile karşı karşıya. Musk’ın 2016 yılında bir SpaceX çalışanını taciz ettiği iddia ediliyor. Elon Musk bu konu hakkında açıklama yapıp, taciz iddialarının tamamen suçlama olduğunu söylese de tedbiri elden bırakmak istemiyor.

Bu doğrultuda Elon Musk, konuya dair Twitter üzerinden duyuru niteliğinde bir açıklama yayınladı. Musk’ın dediğine göre davalara direkt olarak müdahale edecek bir dava departmanı kurulacak ve bu ekipteki herkes doğrudan bir şekilde Elon Musk’a rapor verecek. İlk gönderinin sonunda Musk, e-posta hesabı da paylaşarak insanların buraya CV’lerini göndermesini istedi.

Elon Musk’ın bu departmana başvuracak olan insanlar için verdiği istekleri şu şekilde: 

1- Dava kazanılabilir bir dava olsa bile eğer karşı taraf haklı ise zafer aranmayacak.

2- Dava kaybedilebilir bir dava olsa bile eğer karşı taraf haksız ise asla teslim olunmayacak.

3- Haksız yere asla dava açılmayacak.

Elon Musk’ın açıklamalarının son kısmında söylediği şey ise oldukça dikkat çekti.

“Çetin ceviz sokak dövüşçüleri arıyorum, öyle Perkins veya Cooley gibi yolsuzluğa batmış ‘beyaz ayakkabılı’ avukatlara ihtiyacım yok.”


İlgili Haberler