Mahsun amcanın ağlatan röportajının tamamı

Mahsun amcanın ağlatan röportajının tamamı
Sokak röportajında atık malzeme toplayarak geçimini sağlayan 74 yaşındaki Mahsun amcanın çaresizliğini ve yaşadıklarını anlatan videonun tamamı yayınlandı. İşte o video. 

Parmağım kesildi ama çalışmak zorundayım diyen. Ağla sevgili yurdum ağla

Sokak röportajı yapan muhabirin "Amcacım kaç yaşındasınız" sorusuna Mahsun amca "74 yaşındayım" cevabını verdi.

Muhabirin 74 yaşında çalışmaya çalışıyorsun hala soruna Mahsun amca "İşte bu işi yapıyorum. Önceden sayacılık yapıyordum. Bırakmadılar. Çünkü arabamı aldılar. Ben kebapçıyım. Bizi kimse işe almıyor. Doğru dürüst sigorta göstermediler. Sigortayı aradığın zaman bizi işten çıkartıyorlar. Atıyorlar işten. Mecbur oldum bu işi yapıyorum" dedi.

Muhabirin "Ne yapıyorsun şimdi" sorusuna yaşlı adam "Kutu topluyorum. Demir teneke öyle bir şeyler topluyorum.  Ekmeğimi buluyorum. Kimseye muhtaç olmamak için bu işi yapmak zorundayım" diye konuştu.

"Emekli maaşın var mı" sorusuna "Yaşlılık maaşı alıyorum" cevabını veren Mahsun amca "Onu da kiraya veriyorum" dedi. 

Ne kadar maaş alıyorsun sorusuna ise "828 TL verdiler bu ay. O da zam yaptılar diye. Onu da kiraya veriyorum" dedi. 

"Kiran ne kadar" sorusuna da "600 TL" yanıtını veren Mahsun amca "Tek bir oda 600 TL kira veriyorum. Havalar soğudu. Bu iş artık öldü. Yazın biraz ekmek çıkıyordu ama şimdi zor. Devletin yardımının olmasını isterim.  Başka bir şey istemiyorum ben. Konforlu bir yaşantı istemiyorum. Karnımızı doyuracak bir yaşantı istiyorum. Başka bir şey değil" diye konuştu.

"Başvurdun mu yardım için" sorununa da yaşlı adam "Gittim 3 ayda bir 200 TL veriyorlar. Bir arkadaş acıdı 100 TL verdi. Gittim markete 4 parça aldım 135 TL para çıkarttılar. Her şey pahalı. Nereye elini atsam ateş parası. Onun için çalışmak zorundayız. Çalışmak zorundayız. Ameliyat oldum parmağım kesildi. Afedersiniz onun için sancı içindeyim. Çalışmak zorundayım. Sağolun. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim."

 

İlgili Haberler