Erdoğan faizlerin yükseltilip yükseltilmeyeceğini açıkladı

Erdoğan faizlerin yükseltilip yükseltilmeyeceğini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Kimse bizden şunu beklemesin; bu iktidar faizi artırmayacaktır; tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı''nın ardından açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası''nın faiz kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerinin tamamında ödemeler dengesinde ağır sancılar yaşanırken biz hepsinden daha iyi durumundayız. Bu ülkelerin merkez bankası bilançoları neredeyse milli gelirlerin yüzde 40''ına dayandı. Kimse bizden şunu beklemesin; bu iktidar faizi artırmayacaktır; tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz. Benim derdim bu ülkede yatırımcı birinci derecede kamu bankalarıyla buna eğer özel sektör bankaları da dahil olursa düşük sağladığı krediyle yatırıma gitsin” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZİN GELİR KAYBINI TELAFİ EDECCEĞİZ”

Erdoğan, “Son dönemde ülkemizde ilave kaynaklı girişi sağlayacak pek çok girişimde bulunduk. Bir kısmı fiilen işliyor, bir kısmında mekanizmaları koruyoruz. Fiyat artışlarını durduracak, milletimizin gelir kaybını telafi edecek çalışmaları makro adımlarla programımızı sürdürüyoruz” dedi.

İlgili Haberler