Erdoğan kendisini yalanladı: Türkiye yol geçen hanı değildir! Şimdi de mültecilere hazırız mesajı

Erdoğan kendisini yalanladı: Türkiye yol geçen hanı değildir! Şimdi de mültecilere hazırız mesajı
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak İran üzerinden gelen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıya olduğumuzu söylemesi sonrasında daha 3 gün önce söylediği “Türkiye yol geçen hanı değildir” sözcüğü ters düştü ve kendisini yalanlamış oldu.

3 günde farklı söylemler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban güçlerinin Afganistan’a girmesinin hemen ardından “Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” açıklamasını yapması kafaları karıştırdı.

İstanbul Tersane Komutanlığı''nda, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1. Gemi Saç Kesim Töreni katılan Erdoğan, "Afganistan''a barış ve istikrarın gelmesi konusunda Pakistan''a hayati görevler düşüyor. Yeni bir göç dalgasını tetiklemesini ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz.” dedi.

3 gün kadar önce ortak TV kanalları üzerinden düzenlenen canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüyoruz, biçiyoruz, adımımızı da ona göre atıyoruz. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde, sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil.” demesinin ardından bugünkü sözleri ile bir kez daha kendisini yalanlamış oldu.

İlgili Haberler