Erdoğan-Yıldırım- Bahçeli arasında 'kongre' esprisi!

Erdoğan-Yıldırım- Bahçeli arasında 'kongre' esprisi!
TBMM'deki yasama yılı açılış resepsiyonunda AKP Genel Başkanı Erdoğan, Yıldırım ve Bahçeli arasında 'kongre' diyaloğu yaşandı.

TBMM'deki yasama yılı açılış resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin yanına gelerek, bir süre sohbet etti.

Hükümet'e yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında sohbetteki bir detayı aktardı.

Selvi'nin  "Üslup ve yaklaşım değişiyor" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:
 

KONGRE ESPRİSİ

Erdoğan, Meclis Başkanı’nın makamındaki sohbette de esprili tavrını sürdürüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “İl kongrelerini tamamladınız mı?” diye soruyor, MHP Lideri, “Bir-iki il kaldı, tamamlanmak üzere” karşılığını verince, Başbakan Binali Yıldırım’a dönüp “MHP işini tamamlamış durumda, daha sizin çok işiniz var” diye takılıyor.

Cumhurbaşkanı’nın mesajlarını tek tek sıralamayacağım. Ancak konuşmasını, “Gelin, Türkiye’nin geleceğini beraber inşa edelim” çağrısıyla bitirmesi önemliydi.

Bu çağrının ardından keşke Meclis Başkanı’nın makamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın buluşması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla tamamlanmış olsaydı. Keşke Meclis’in açılışında HDP sıraları boş olmasaydı. HDP’liler, Edirne Cezaevi’nin önünde olmak yerine Meclis’te olmayı tercih etse, biz de milletvekillerinin yerinin cezaevi değil, Meclis olduğunu değerlendirseydik.

Çünkü başka Türkiye yok.

 

İlgili Haberler