Erdoğan'dan Trump açıklaması

Erdoğan'dan Trump açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayaküstü sohbet ettiği ABD Başkanı Trump ile arasında geçen konuşmayı gazetecilere aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu’nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile karşılaşmasına ilişkin "Sadece muhabbet havasında bir karşılaşma oldu. Trump, 'görüşürüz' dedi ama akşam yemeğine gitmedim" ifadesini kullandı.

"O MASAYA GİTMEM SÖZ KONUSU OLAMAZDI"

Erdoğan, Donald Trump ile BM koridorunda karşılaşıp tokalaşmasıyla ilgili şunları söyledi: “Sadece öyle bir muhabbet havasında bir karşılaşma oldu.ABD yönetiminden o malum kişiler de vardı yanında. Mike Pence olsun, Mike Pompeo olsun… Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Bolton oradaydı. Sonra hanımefendi (Melania) Trump oradaydı. ‘ Görüşürüz ’ dedi ama ben dün (önceki) akşam yemeğine gitmedim. Malum, aile fotoğrafı oluyor bu toplantılarda. Öğlen yemeğinde malum, yan yana masalardaydık. Onun masasında Mısır Devlet Başkanı Sisi vardı, onun için zaten o masaya gitmem söz konusu olamazdı, arkadaşlara bunu söyledik. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’la bol bol Suriye meselesini konuşma fırsatını bulduk ve oradan ayrılıp diğer görüşmelerimize geçtik.”

"AKŞAM YEMEĞİNE GİTMEDİM"

"( Trump -Erdoğan karşılaşması) Öyle bir muhabbet havasında bir karşılaşma oldu. ABD yönetiminden o malum kişiler de vardı yanında. Mike Pence olsun, Mike Pompeo olsun... Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Bolton oradaydı. Sonra hanımefendi Trump oradaydı. ‘Görüşürüz’ dedi ama ben akşam yemeğine gitmedim. Malum aile fotoğrafı oluyor bu toplantılarda. Öğlen yemeğinde malum yan yana masalardaydık. Onun masasında Mısır Devlet Başkanı Sisi vardı, onun için zaten o masaya gitmem söz konusu olamazdı, arkadaşlara bunu söyledik. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'la bol bol Suriye meselesini konuşma fırsatını bulduk ve oradan ayrılıp diğer görüşmelerimize geçtik."

İlgili Haberler