Hıncal Uluç yağcılıkta Mehmet Barlas’ı solladı

Hıncal Uluç yağcılıkta Mehmet Barlas’ı solladı
Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, 15 Mart 2022, “Krizde bir ‘Dünya Lideri’ yarattık!..” başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler düzdü.

Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler düzen Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, köşe komşuları da dahil yazarları “Çokbilmiş”likle suçlarken, “Türkiye''nin bir Dünya Lideri yarattığından kimse söz etmiyor” diye yazdı.

Son dönemde İsrail, Yunanistan ve Ermenistan ile geliştirilen ilişkilere dikkat çeken Uluç, Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de masaya oturabileceğini dile getirdi. Hıncal Uluç, “Böyle bir ortamda aramızın çok bozuk olduğu İsrail, Yunanistan ve hatta Ermenistan''la iyi ilişkiler başlatan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Beşar Esad''la da el sıkışırsa şaşmam...” ifadelerini kullandı.

Komşu ülkelerle yıllardır gerilen ilişkiler konusunda getirilen eleştirileri de kendince savuşturan Sabah yazarı, “Şimdi bu ortamda bu ülkede, "Madem barışacaktın, neden küstün?" diye güya muhalefet ettiklerini, güya Erdoğan''ı köşeye sıkıştırdıklarını sananlar var.” dedi.

ERDOĞAN’I ATATÜRK ÜZERİNDEN SAVUNDU AMA...

“Tamam.. Erdoğan''dan nefret edebilirsiniz. Ediyorsunuz da..” diyerek sözlerine devam eden Uluç, Erdoğan’ı Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk üzerinden savunurken şu cümleleri kullandı:

“Amacınız, "Ne olursa olsun, Erdoğan seçilmemeli.
Bu savaş ona uluslararası itibar kazandırmamalı!"..
Onun için "Biz ne yaparsa yapsın vuralım" diyor ve "Madem barışacaktın, niye küstün??" diye yazılar yazabiliyorsunuz?.
Arkasında İngiltere, Türkiye''ye saldıran ve Ankara''ya 55 kilometreye kadar gelen Yunanlıları denize döktükten sonra Mustafa Kemal, komşumuza el uzattı..
Ve mağlup Yunan''ın başbakanı Venizelos, o Mustafa Kemal''i Nobel Barış Ödülü''ne aday gösterdi.
Bunu aklınızdan çıkarmayın.”

Ancak Uluç, kendince Erdoğan''ı Atatürk üzerinden savunurken bir detayı atladı!

"Ankara''ya 55 kilometreye kadar gelen" Yunanlılarla savaşı ya da küslüğü Gazi Paşa başlatmamıştı.

Mustafa Kemal Atatürk, işgalci kuvvetleri bu toprakların evlatlarıyla birlikte denize dökmüştü.

Yazısında Erdoğan’ın bir “Dünya Lideri” olduğunu da savunan Hıncal Uluç, “Oy vermeyin. Ama dünyanın, bugünkü çok ama çok kritik ortamında bir "Dünya Lideri" olarak ortaya çıktığını ve nerdeyse tüm barış isteyen dünyanın gözleri ve umutlarının onun üzerinde olduğunu kabul edin.” dedi.

İlgili Haberler