Fatih Portakal muhalefet liderinden daha sert konuştu. ''Benim vatandaşım gayet memnun'' demişti

Fatih Portakal muhalefet liderinden daha sert konuştu. ''Benim vatandaşım gayet memnun'' demişti
Gazeteci Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çiftçilerin durumuyla ilgili "Benim vatandaşım gayet memnun" açıklamasıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

''Benim vatandaşım gayet memnun'' demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76''ncı Genel Kurulu''na katılmak üzere dün Atatürk Havalimanı''ndan ABD''ye hareket etmeden gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin durumuyla ilgili açıklamasında "Benim vatandaşım gayet memnun" dedi. Erdoğan, Hayat pahalılığı için de "Denetimle bu zulmün önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Portakal sosyal medya paylaşımında, “Acaba gerçekten dediği doğru mudur? Yoksa inanmak istediği mi o? Ya da kendini mi kandırıyor? Sizce hangisi?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan neler söylemişti:

“BU ZULMÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Erdoğan, “Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili atılacak farklı adımlar var mı? Emlak sektöründe de benzer bir manzara var. Bazı öğrenciler kiralık ev bulma noktasında sıkıntı yaşıyor. Bu konuda da ne gibi adımlar atılması bekleniyor?" sorusu üzerine, “Böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım, bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Yalnız şunu çok açık ve net söyleyeyim özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye''de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Gayet de lüks yurtlar yaptık.”

“VATANDAŞIM MEMNUN”

“Bay Kemal "Çiftçi battı" diyor, ben daha bir gün önce şeker pancarıyla ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne yüzde 25 biz şeker pancarına zam yaptık. Çay ve fındıktaki zam enflasyonun çok üzerinde. Benim vatandaşım gayet memnun, ben şehirleri dolaşıyorum. Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil.”

NE ABARTIYORSUN”

“Tabii Bay Kemal''e kalırsa, Bay Kemal''e ne yaparsanız yapın, yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı, dikili bir taşı yok, dikili bir ağacı yok. Ama yalan mı? Aman yarabbi, bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları da var. Onlar devamlı karalama kampanyasını da sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın, kervan yürüyor ve yürüyeceğiz. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde öyle bir yalan atıyor ki bir sene içinde Türkiye''de bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun? Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiç bir dönemde atılmış değil. Gayet başarılı şekilde yürüyor."

İlgili Haberler