Doğu’da kar ve soğuk Batı’da yağmur fırtına

Doğu’da kar ve soğuk Batı’da yağmur fırtına
Karakış fena bastırdı. Doğu’da kar yolları kesti, şelaleler buz tuttu.

İstanbul, Bursa ve Çanakkale’de fırtına nedeniyle deniz ulaşımı felç oldu. Ağaçlar
devrildi, çatılar uçtu, tekneler battı.İstanbul’da yağışlı ve soğuk hava, Boğaz’da fırtınaya dönüşünce deniz ulaşımı felç oldu. Boğaz’da seyreden motorlar dev dalgalar yüzünden kıyıya yanaşmakta güçlük çekti. Kıyıya çarpan dalgaların boyu 2 metreyi buldu. Marmara Denizi’nde etkili olan ve hızı saatte 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, İDO’nun iptal edilen tüm iç hat, dış hat ve Harem-Sirkeci araba vapuru seferleri öğleden sonra yeniden başladı. Çanakkale Boğazı ve adalara ise öğlen saatlerinde kadar sefer yapılamadı. Atatürk Havalimanı’ndan Ankara, Antalya, Budapeşte, Zagreb ile Tel Aviv’e yapılması planlanan karşılıklı seferleri de iptal edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün etkili olması beklenen kar yağışı ve fırtına ile ilgili önlemleri aldıklarını açıklarken, vatandaşı sel, çatı uçmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yıktı geçti
Kadıköy’de Söğütlüçeşme Caddesi’nin üzerinden geçen tren yolu üst geçidinin korkulukları, şiddetli rüzgar nedeniyle yerinden çıkarak yola düştü. Yoldan geçen bir araç hasar gördü, 1 kişi de yaralandı. Bir süre trafiğe kapanan yol korkulukların kaldırılmasının ardından açıldı. Bakırköy Rauf Orbay Caddesi’nde 10 metre yüksekliğindeki bir ağaç o sırada yoldan geçmekte olan servis aracının önüne devrildi. Pendik açıklarında seyreden kuru yük gemisi karaya oturdu. Beykoz’da küçük balıkçı tekneleri battı.  Kırklareli’nde de valilik bahçesindeki çam ağaçları devrildi. Bursa’nın Yıldırım ilçesine 5 katlı bir binanın çatısı yola uçtu, 2 araç hasar gördü. Bir okulun bahçesindeki devasa çam ağacı şiddetli rüzgara dayanamayarak devrildi, o esnada çocukların derste olması olası bir faciayı önledi.

Köy yolları kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Ardahan’da kaydedildi. Tunceli’de kar yağışı nedeniyle 67 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzincan’daki Ardıçlı ve Tokat’taki Ilıca göllerinin yüzeyi, soğuk havanın etkisiyle buz tuttu. Gölün etrafında gezinen vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi. Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi kısmen dondu.