Escobar'ın yeğeni 27 yıl sonra büyük serveti ortaya çıkardı. Dünya şokta

Escobar'ın yeğeni 27 yıl sonra büyük serveti ortaya çıkardı. Dünya şokta
Uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın yeğeni, amcasının ölümünden 27 yıl sonra evinin duvarlarına sakladığı serveti keşfetti. Nicolás Escobar, yaşadığı evin duvarından 18 milyon dolar (137 milyon TL) nakit para buldu.

Sözcü'nün Telegraph’tan aktardığı habere göre, Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın yeğeni Nicolás Escobar, Medellin’de amcasına ait evlerden birinde gizlenmiş 18 milyon dolar (137 milyon TL) buldu.

Escobar, paraların beş yıldır yaşadığı evin duvarında gizli olduğunu anlattı. Bir çeşit görünün kendisine yol gösterdiğini anlatan Escobar, paraların yanı sıra bir daktilo, uydu telefonları, altın bir kalem ile fotoğraf makinesi ve filmler bulduğunu söyledi.


1970’li yıllarda Kolombiya’daki uyuşturucu ticaretinin kontrolünü ele geçiren Pablo Escobar’ın, ABD’ye sokulan kokainin yüzde 80’inden sorumlu olduğu tahmin ediliyordu.

Büyük bir servetin sahibi olan Escobar, Forbes dergisinin milyarderler listesine yedi kez girmişti. 1992’de cezaevinden kaçan uyuşturucu baronu, 1993’te Medellin’de 44 yaşında öldürüldü.

İlgili Haberler