Eski MİT'ci Mehmet Eymür konuştu, haber merkezleri karıştı! Medyada çok Mit'çi var. Türk basınındaki 007'ler

Eski MİT'ci Mehmet Eymür konuştu, haber merkezleri karıştı! Medyada çok Mit'çi var. Türk basınındaki 007'ler
Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür'ün röportajının ikinci kısmı yayınladı.

T24''ten Gökçer Tahincioğlu''nun sorularını yanıtlayan Eymür, Türk basınındaki MİT''çilerle ilgili de bomba iddialarda bulundu.  

Röportajdan ilgili kısım şöyle:

- Ergenekon''da etkiniz var mı, savcılara bilgi verdiniz mi operasyonun başında?

Ben Ergenekon''un yine Perinçek''in başında olduğu yapıdan çıktığını sanıyorum. O belgeler onun masasından çıktı. Türkiye''ye çok zarar veren bir adam Perinçek. Ben televizyonlarda kaç kere "Hiram Abas''ı öldürten sensin" diye söyledim. Ama hiçbir savcı harekete geçmedi. Bilakis, hakaret etti diye tazminat istiyor. Veli Küçük de vardı bu işin içinde. Veli Küçük bu işlere çok meraklı. Perinçek de meraklı. Ben Zekeriya Öz''le görüştüm. Bildiğim şeyleri söyledim. O beni aldırdı önce. "Sanık olarak mı tanık olarak mı aldıralım" dedi. "Siz bilirsiniz" dedim. "Ama birkaç sene sonra size de aynı şeyleri soran olursa beni hatırlayın" dedim.

Ben Ergenekon operasyonunda doğru hareket edilmediğini düşünüyorum. Bir yapı var. Ama bu çizilen yapı mı başka şey mi bilmiyorum. Gladio dediğim yapı hâlâ olabilir. "Basında çok MİT''çi vardır"

- Ergenekon''da itirafçı olarak kullanılan Tuncay Güney size mi bağlıydı?

Hiç alakam yok. MİT elemanlığı yapmış. Nuri Gündeş''lerin zamanında yapmış. Ben onunla ilgili ‘çift meslekliler'' diye yazdım. Veli Küçük''ün adamıydı.

- Basında bu kadar MİT''çi var mı?

Çok vardır.

- Geriye baktığınızda gerçekten hiç pişmanlık duymuyor musunuz?

Gençken daha serttik. Hatalarım muhakkak olmuştur. Ama hep bunu söylerim. Kitabımda da yazdım. Çok hatam oldu, hataları bıraka bıraka düzgün olmaya çalıştım. Hatalardan ders çıkarttım. Ama hâlâ bazen hiddetleniyorum. Şunu verseler de bir sorgulasalar, diyorum.

İlgili Haberler