Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür'den yıllar sonra gelen davulcu itirafı! Özal, MİT’ten kızıyla ilgili ne istedi

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür'den yıllar sonra gelen davulcu itirafı! Özal, MİT’ten kızıyla ilgili ne istedi
Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, son röportajında Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili ilginç bir anısından bahsetti.

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür T24''ten Gökçer Tahincioğlu''nun sorularını yanıtladı.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal''ın kızıyla ilgili anlattıkları şöyle:

- Siyasilerle yakın olmanız da eleştirildi, ayrı bir istihbarat örgütü kurmak, özel örgüt kurulması iddiaları bundan kaynaklanmıyor mu?

Hiç siyasilerle yakınlık kurmadım. Turgut Özal''ın kızıyla ilgili annesinin isteği üzerine bir şeyler yapmıştık. Yüzümüze gözümüze bulaştırdık.

- Özal''ın kızının evlenmesini engellemeye çalıştınız…

Evet. Davulcuyla (Zeynep Özal''ın eski eşi baterist Asım Ekren''i kastediyor) evlenmesin diye babalara söyledik. İskender Çolak''a. Onlar da Başbakan''ın emri diye mekânlarını basmışlar. İskender Çolak''a ben söylemiştim. Müsteşara da sormuştum, "Bildiğin gibi yap" dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Osman Hızlan vardı, onlara yakın biriydi. Hatta evinde, iktidara gelmeden önce Özallarla tanışmıştım. Osman, "Semra Özal sizinle görüşmek istiyor" dedi. Kaçakçılığa bakıyordum o zaman. Babalar Operasyonu''nu yapmıştık. Babaları tanıyordum. Ne desek yapıyorlardı. Semra Özal, "Aman buna mani olalım" dedi. Zaten sonradan bir sürü şeyleri de çıktı ama neyse… ‘Korkunç yenge'' vardı (eski konsolos) Bilge Erol. Sonradan Kızılcahamam vakaları çıktı vs… Ben İskender Çolak''la konuştum. "Mani ol evlenmelerine" dedim. Bunlar da mekânı basmışlar. Bunlar da kaçmışlar. Bir gemide nikâhı yapıp evlendiler. Arkasında benim olduğum da çıktı. Rezil olduk.

- Kenan Evren''in damadı, bir dönem MİT mensubu da olan, sonradan Cumhurbaşkanlığı''nda çalışan Erkan Gürvit''le yakındınız sanırım…

Sevmezdim onu. Hiram Bey''e şikâyet ederdim. "Oğlum" diye konuşuyor diye. Teşkilatta çok kapasiteli bilinmezdi. Evren''in kızıyla evlenince önemli adam haline geldi. Cumhurbaşkanlığı''nda MİT temsilcisiydi zaten. Bir iki kere görüştük. Hiram Bey''in hatrına görüştük. Onun arkadaşıydı. Karısı ise vasıflı bir MİT memuruydu.

İlgili Haberler