Esnaf kan ağlıyor. Kafe ve restoran işletmecisi kadın Akşener'e böyle isyan etti

Esnaf kan ağlıyor. Kafe ve restoran işletmecisi kadın Akşener'e böyle isyan etti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taksicilerinin derdini dinlemek için Karum Taksi Durağını ziyaret etti. Taksici esnafına bir dokunan Akşener, bin ah işitti. Akşener'in geldiğini duyan işletme sahibi kadın gözleri dolarak "Evimizi sattık, arabamızı sattık. 16 Mart’tan bu yana bir kuruş destek almadan bekliyoruz. Ortada bir cenaze var kaldıran yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gururumuzdan sustuk ama artık susacak durumumuz kalmadı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da Karum Taksi durağını ziyaret etti. Taksicilerin esnafını dinlediği sırada işletme sahibi bir kadın Akşener'e seslenerek sesini duyurmaya çalıştı. Gözleri dolan kadın esnaf "Eşim dur gitme, anlatma dedi. Artık gurur yapacak bir şey kalmadı, biz neden utanalım bizi bu noktaya getirenler utansın" diyerek "Satacak hiçbir şeyimiz kalmadı" dedi. 

İŞTE O ANLARIN GÖRÜNTÜSÜ

 

ENFLASYON RAKAMINI GELSİNLER BİRLİKTE HESAPLAYALIM

Meral Akşener'e dertlerini anlatan taksiciler şöyle konuştu;

“Bir ticari arabadan bin 500 lira kazanamıyoruz. Eskiden çocuğumuzu, eşimizi bir yerlere götürebiliyorduk şimdi geçim derdinden kara kara düşünüyoruz. Elektrik, su, doğalgaz evin giderlerine yetmiyor kazancımız. Eşlerimiz de çalışıyor yine geçinemiyoruz. Haftalık market masraflarımız 400-450 lira. Aylık bin 600 lira market masrafı, 500 lira doğalgaz, 500 lirada telefon, elektrik yani faturalar, BAĞ-KUR bin lira, giyim kuşam 500, arabanın aylık sigortası, vergisi ve diğer giderleri bin 500 lira. Yani aylık giderimiz 6 bin lira giderimiz var. kemiksiz giderimiz bu. Ben bu paraya verebilmek için aylık 10 bin lira para kazanmam lazım. 10 bin lira kazanmam için 2 bin kişinin taksime binmesi gerek. Eskiden evimize şekeri unu çuvallarla alırdık şimdi gramla alıyoruz. Bu hesabı kim yaparsa yapsın bu hesap şaşmaz. Bundan daha az giderimiz yok. Fakat enflasyonu kim ayarlıyorsa gelsin birlikte hesaplayalım. Yüzümüz kara çıkarsa özür dilemeye hazırız. TÜİK yelpazeyi baz alarak enflasyon hesaplıyor”

"ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ"

"Her dükkanda bir Suriyeli çalışıyor. Bunun yerine bir Türk vatandaşı çalışsın. Suriyeliler geldiğinden beri iş kalitesi de düştü. Bu yüzden bir kere gideceğimize üç kere sanayiye gitmek zorunda kalıyoruz. Ülkenin asıl derdi ekonomi geçen gün daha da zor durum daha da kötüye gidiyor. Biz açlıkla uğraşırken Suriyelilerin iş bulması kanımıza dokunuyor. Evet bizde olsun paylaşalım fakat bizde bir şey yok. Türk insanı olarak zaten paylaşımcıyız. Bizden daha iyi olan Müslüman ülkeler Suriyelileri sahiplenmezken biz neden sahipleniyoruz? Konuşan FETÖ’cü, PKK’li oluyor. Artık canımıza tak etti."