SARAY’DA İSYAN

SARAY’DA İSYAN
SARAY’DA İSYAN

Galatasaray’da kongre kararı alan Ünal Aysal’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Başkanın kurmayları dahil eski yönetici ve

Galatasaray’da kongre kararı alan Ünal Aysal’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Başkanın kurmayları dahil eski yönetici ve camianın önde gelen isimleri, kulübün kaosa sürükleneceğini ileri sürerek Aysal’a dönüş çağrısı yaptı. Başkanın planlarında ise profesyonelliğe yönelik seçimli kongre var

 

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın ani istifa ve kongre kararı sarı-kırmızılı kulübü iyice karıştırdı. Galatasaray’ın eski başkanları ve yöneticileri, yeni bir kongrenin yapılmasının kulübü zor durumda bırakacağı görüşünde birleştiler. Kulüp tüzüğü ile Dernekler Kanunu arasında ihtilaf olduğunu vurgulayan duayenler, Galatasaray’ın menfaatlerinin korunması ve kulübün ileride başı ağrımaması için Aysal’ın derhal geri adım atıp göreve devam etmesini istediler. Aysal’ın kurmayları ile efsane başkan Faruk Süren ve eski başkan Mehmet Cansun’un da aralarında olduğu üst düzey eski yöneticiler Işın Çelebi, Ergun Gürsoy, Doğan Hasol ve sarı-kırmızılı kubülün adeta bilgi bankası olan divan üyesi Hayrettin Kozak, kulübün çıkarları için yeni bir kaosun yaşanmaması adına kararın geri alınmasının doğru olacağını vurguladılar.

 


Şampiyonluk keyfi yaşayalım

 


Sezonu şampiyon kapatan bir takımın camiasının kafalarını böylesine kısır tartışmalarla karıştırmak yerine, onları elde edilen zaferin tadını çıkarmaya ve keyfini yaşatmaya çalışılmasının daha uygun olacağını vurgulayan eski başkanlar ile yeni ve eski yöneticilerin görüşleri şöyle:

 


Mahkeme dizileri başlar

 


Kararda problem var ve kaotik bir ortam oluşur. Seçim G.Saray’ın menfaatine olmaz. Sonucu mahkemeler dizisini getirir. 2 yıllık diyen de 3 yıllık diyen de mahkemeye verir. Çünkü tüzük ile Dernekler Kanunu arasında ihtilaf var. Önce bu sorun çözülmeli ve kulübün menfaatleri için kongre de 2014 Mayıs’ında yapılmalı.
 (Faruk Süren eski başkan)

 


Anlamak beni aşar

 


Böyle bir karar tüzükle uygun değil. Burada bir sıkıntı var. Hem derneğiz, hem de profesyonel olmak istiyoruz. Bol sıfırlı eurolu bütçeleri yönetmek artık kolay değil, bu iş uzmanlık istiyor. Ancak bir tarafta dernek diğer tarafta kurumsallık benim beynimin çözebileceği birşey değil.  
 (Mehmet Cansun eski başkan)

 


Yanlış teşhis

 


3 yıl için seçtik öncelikli olarak. Başarıdan herkes mutluluk duyuyor. Kimsenin gündeminde seçim yok ve olamaz. Ünal Aysal işleri rayına koyduk teşhisi yanlış. Derhal kararı iptal ederlerse camia içerisindeki pek çok tartışma sona erer.
 (Hayrettin Kozak Divan Üyesi)

 


Hukuki gariplik var

 


İstikrarsızlık ve belirsizlik var. Yargıtay içtihadına göre sakıncalıdır. Dernekler Kanunu tüzüklerin üstündedir. Hukuki gariplik var. Yanlıştan dönülmelidir. Bunların yerine 19. şampiyonluğunun keyfi yaşanmalıdır.
  (Işın Çelebi eski 2. başkan)

 


Bir şey anlamadım

 


Bir şey anlamadım, şaşkınlıkla sonucu bekliyorum. Kulübü profesyonellere bırakmak diye bir şey olmaz. Zaten orada profesyonel Fatih Terim gibi Lütfü Arıboğan ve kurumlar var. Yönetim sadece manevi güçtür.  
 (Ergün Gursoy eski 2. başkan)

 


İptal edilmeli

 


Galatasaray’ın menfaatleri için sayın başkan istifa kararını iptal etmeli. Aysal’ın alacağı böyle bir lidere yakışır bir tavır olmanın ötesinde örnek olur. Camiayı tanıyan bir üye olarak döneceklerine inancım tamdır.  
 (Doğan Hasol eski asbaşkan)

 


Bir yıl sonra yapılmalı

 


Seçim süreci kulübe zarar verir. Bunun için kongre yerine bazı isimlerin ayrılması yeterli olur. Tüzüğümüze uygun olacak ortamı sağladıktan sonra seçime gitmek daha yayarlı olacak. Konuyu yine başkana taşıyacağız.
 (Ali Dürüst 2. başkan)