Damdaki küller çatı çökertti: 2 ölü

Damdaki küller çatı çökertti: 2 ölü
Endonezya'da faaliyete geçen Kleud Yanardağı'ndaki patlamalarda 2 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, yanardağın püskürttüğü küllerin ve volkanik kayaların ağırlığı nedeniyle çöken evlerin enkazı altında kalan 2 kişinin öldüğünü açıkladı.

Kül kalınlığı 4 santim

Endonezya'da faaliyete geçen Kleud Yanardağı'ndaki patlamalarda 2 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, yanardağın püskürttüğü küllerin ve volkanik kayaların ağırlığı nedeniyle çöken evlerin enkazı altında kalan 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Ülkenin ikinci en büyük kenti Surabaya dahil büyük bir alanın külle kaplandığı, bazı yerlerde kül kalınlığının 4 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Yanardağdaki patlamaların 200 kilometre uzaklıktan duyulabildiği belirtildi.

200 bin kişi tahliye edildi

Ulaşım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Jogyakarta, Solo ve Surabaya havaalanlarında görüş mesafesinin önemli oranda azaldığı ve volkanik küller uçak motorlarına zarar verdiği için bu havalimanlarının trafiğe kapatıldığını
belirtildi. 1731 metre yüksekliğindeki Kleud Yanardağı'nın krateri yakınlarındaki 36 köyde yaşayan yaklaşık 200 bin kişinin tahliyesi devam ediyor. Şimdiye kadar 100 binden fazla kişi sığınaklara yerleştirildi.