Fahiş kira ve sürekli artan ev fiyatları için iki formül masada

Fahiş kira ve sürekli artan ev fiyatları için iki formül masada
Her geçen gün artan ev fiyatları ve fahiş kiralar için harekete geçildi. Atıl arazilere sosyal konut yapılması ve TOKİ'nin kirası düşük sosyal konutlar üretmesi gibi iki formül masaya yatırıldı.

Fahiş kiralar ve ev fiyatları ile ilgili yeni formüller geliyor.

Atıl arazilere sosyal konut yapılması ve TOKİ''nin kirası düşük sosyal konutlar üretmesi gibi iki formül masaya geldi.

AKP iktidarı yüksek kira artışlarının önüne geçmek için kiraları yüzde 25 artışla sınırlayan bir düzenlemeye gitti. Ancak ev sahipleri yasal olmayan yollar, ikinci sözleşmeler imzalatmak gibi yöntemlerle vatandaşa zorluk çıkarmaya devam etti.

Sabah''tan Zübeyde Yalçın''ın haberine göre Meclis''in tatile girmesi ile birlikte Türkiye''nin dört bir yanına yayılan AKP milletvekillerine en çok iletilen sorunlardan biri de yüksek ev fiyatları ile fahiş kiralar oldu.

"YÜKSEK KİRA BEDELLERİ VATANDAŞI ZORLUYOR"

Erdoğan''ın başkanlığında yapılan son MYK toplantısında kira konusu gündeme getirildi. Bazı MYK üyeleri, sahadaki izlenimlerini paylaşarak, "Dar gelirlilerin konut sahibi olmaları bugünkü piyasa şartlarında zorlaştı. Hem kiralar hem de ev fiyatları ile ilgili yeni önlemler alınması gerekiyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi kalabalık şehirlerde üniversitelerin de açılması ile birlikte konut sıkıntısı artabilir. Yüksek kira bedelleri vatandaşı zorluyor" dedi.

İKİ FORMÜL GÜNDEMDE

MYK''da bu sorunlarını çözümü için iki formül gündeme getirildi. Bunlardan ilki büyükşehirlerin içinde ya da kentin hemen dışındaki atıl durumda olan kamu arazilerinin TOKİ''ye devredilmesi oldu.

Buna göre; TOKİ bu arazilerde hızla sosyal konutlar üreterek dar gelirli vatandaşa uygun fiyat ve taksitlerle satacak. İkinci formül ise Avrupa ve gelişmiş bazı ülkelerde olduğu gibi devletin kiralık sosyal konutlar üretmesi ve bunu düşük fiyatlarla vatandaşa kiralaması.

Özel sektörün de böyle konutlar üretmesinin cazip hale getirilebileceği üzerinde duruluyor. 

Erdoğan''ın bu sorunun çözümü için gerekli talimatları verdiği bildirildi.

İlgili Haberler