TSK endişe duyuyor bunu hissediyorum!

TSK endişe duyuyor bunu hissediyorum!
TSK endişe duyuyor bunu hissediyorum!

Emekli Orgeneral Edip Başer iktidarın İmralı ile yürüttüğü “terörle müzakere” sürecinde gelinen noktayla ilgili kayg

Emekli Orgeneral Edip Başer iktidarın İmralı ile yürüttüğü “terörle müzakere” sürecinde gelinen noktayla ilgili kaygılarını bu ifade ile açıkladı

 

Teröristbaşı Öcalan’ın İmralı’da BDP’lilerle yaptığı görüşme tutanaklarının yayınlanmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Bir dönem Terörle Mücadele Koordinatörlüğü yapan, ancak Kürt açılımına karşı çıktığı için görevden alınan emekli Orgeneral  Edip Başer, yapılan görüşmeler ve varılan mutabakatlardan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük endişe duyduğunu söyledi. Başer, “Belgelerden anladığım kadarıyla asker bölgeye giremeyecek. Terör örgütü, Türk-Kürt çatışması yaratarak Büyük Kürdistan peşinde” dedi. Kürtlerle kardeş gibi yaşadığımızı, onların da bu milletin bir parçası olduğunu vurgulayan Başer, şöyle konuştu:

 


Onurumuz zedelendi

 


 “Terör örgütü taşeronluk yapıyor. Terörle müzakere olmaz, terörle mücadele olur. Müzakere ediyorsanız davayı kaybedersiniz. Masada taleplerini gerçekleştirmek için pazarlık yapıyorlar. Önce bir kitap, sonra kütüphaneyi isteyecekler, talepleri bitmeyecek. Karşılıklı silah bırakma ve ateşkes ifadesi yanlış. Bir tarafta her türlü suç işlemiş yasadışı örgüt, bir tarafta silah bırakacak olan bir devlet. Milletin onurunu zedeleyen bir durum. Katil, operasyonların durması için de Meclis kararı istiyor. Örgüt sınır ötesine geçecek, yaşamaya devam edecek. Barzani’nin desteğini alacak, finans gücü kesilmeyecek. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu durumdan çok büyük endişe duyduğunu hissediyorum. Bunlar TSK’dan bana bilgi olarak geldiğinden değil, aramızda bulunan kan bağından hissettiklerim.”

 


Akıl tutulması

 


Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen de, devletin yetkilerinin ne kadar gereksiz olduğunun ortaya çıktığını belirtirken, Öcalan’ın Türkiye’yi yönlendirmeye çalıştığını söyledi. Eslan, şöyle konuştu: “Süreç kendi tarafında ilerlemez ise Türkiye’yi tehdit ediyor. Böyle bir şahsı muhatap alıp, Türkiye’nin geleceği ile ilgili ciddi açılımlar yapmak istiyorsanız, devletin vidaları gevşemiştir. Çok ciddi hatalar yapılıyor. Generaller kanıtlanmayan deliller ile cezaevlerini doldururken, Öcalan Türkiye’nin barış elçisi ilan ediliyor. Türkiye’de akıl tutulması oldu. Genelkurmay Başkanı’nın tutumunu merak ediyorum. Bu süreç fayda sağlamayacak. TSK’nın terörle mücadele iradesini zayıflatır. AKP’nin ilerleyen dönemde yaşanacak seçimleri çatışmasızlıkla geçirmek istemesinden kaynaklanmakta olan bu süreçte dış güçlerin payı büyük Abdullah Öcalan’ı muhatap alarak hazırlanan anayasa da akıl tutulmasıdır.”