Fatih Altaylı Filistin mitingi için neden 28 Ekim'in seçildiğini açıkladı

Fatih Altaylı Filistin mitingi için neden 28 Ekim'in seçildiğini açıkladı
Cumhuriyet’in 100. Yıl etkinliklerinin Gazze nedeniyle ertelenmesine gazeteci Fatih Altaylı tepki göstererek AKP’nin Filistin mitinginin neden 28 Ekim’de de gerçekleşeceğini anlattı.

Hamas-İsrail çatışmalarını gerekçe gösteren AKP iktidarı, 100. yılı sessiz sedasız geçirme kararı aldı.

TRT’nin Cumhuriyetin 100. yılına özel düzenlenecek etkinlikleri de “Gazze’deki insanlık dramı” nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Ancak, AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Havalimanı'nda "Büyük Filistin Mitingi" düzenlenecek.

İl Başkanlığından yapılan açıklamada, mitingin, "İsrail vahşetine dikkat çekmek, özgür Filistin davasına destek olmak" amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Gazeteci Fatih Altaylı kendi YouTube kanalında konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

cfgjuhu-001.jpg

NEDEN 28 EKİM?

Altaylı Filistin mitinginin neden 28 Ekim’de gerçekleştirileceğini de açıkladı.

Altaylı, “Cumhuriyet’in 100. kuruluş gününün arifesinde, 'Büyük Filistin Mitingi' yapıyorsunuz. Ertesi gün kutlanacak 100. Cumhuriyet Bayramı’nı, bu ülkenin en kutlu milli gününü gölgede bırakmayı amaçladığınız o kadar açık, o kadar net, o kadar aşikar ki!

Bu Cumhuriyet olmasa, değil Türkiye’nin kaderini belirleyecek koltuklarda, makamlarda oturmak, köyünüzden çıkamayacak halde olacağınızı nasıl da unutuyorsunuz!" diye tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Altaylı “Bu kadar da belli etmeselerdi Cumhuriyetle sorunları olduğunu ayıp .TRT'nin yaptığı rezalet, arayana bahane çok... Maksat kutlamamak, maksat insanlara Cumhuriyeti hatırlatmamak...” ifadelerini de kullandı.

İlgili Haberler