Fatih Portakal KPSS skandalını AKP'den kimlerin dışarıya sızdırdığını açıkladı

Fatih Portakal KPSS skandalını AKP'den kimlerin dışarıya sızdırdığını açıkladı
Habertürk yazarı Kübra Par'ın KPSS skanlalı hakkındaki yorumuna "Net olmak gerekiyor: Sızdırma diyerek iktidarı masumlaştırıyorsunuz." diyen Fatih Portakal, KPSS skandalının nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Habertürk yazarı Kübra Par, KPSS sınavındaki skandalın detaylarının belli olmaya başladığını belirterek, "FETÖ''den temizlenen yerlere başka cemaatlerin sızdığına ilişkin iddialar artık kesinlikle hafife alınamaz." dedi. Par''ın yazısına Twitter hesabından yanıt veren Portakal, "Sızdırma diyerek iktidarı masumlaştırıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Portakal''ın paylaştığı mesaj şöyle:

"Ya kibarlıktan ya da korkudan “sızdırılıyor” dendiğinde maksat hafif kalıyor. Net olmak gerekiyor: Sızdırma diyerek iktidarı masumlaştırıyorsunuz. Hayır, AKP iktidarı yakın buldugu tarikatın cemaatin önünü açıyor.

2- Her bir bakanın ya da kemik kadronun bir cemaat veya tarikatın şeyhiyle neredeyse fotoğrafı var. İşin iyi tarafı bunlar da kendi aralarında çatışıp gerektiğinde birbirini jurnalliyebiliyor. Yeni #kpss skandalı nasıl patladı zannediyorsunuz?"

KÜBRA PAR''IN YAZISI

Habertürk yazarı Kübra Par, KPSS sınavındaki skandalın detaylarının belli olmaya başladığını belirterek, "Aslında hikâye geçmişte FETÖ skandallarından alışık olduğumuz gibi… Yine ortada cemaat bağlantılı bir dershane ve o dershane üzerinden cemaat üyelerinin devlete yerleştirilmesi operasyonu var. Dün T24’te yayınlanan özel habere göre aynı dershanede eğitim alan öğrencilerden 21’inin KPSS’deki yanıtlarının bire bir aynı olduğu belirlenmiş.

Yani mesele deneme sınavındaki birkaç sorunun asıl sınavda çıkmasından ibaret değil. Düpedüz cevap anahtarı dağıtılmış! Şimdi insanın aklına türlü türlü sorular geliyor. Aynı dershane geçmişte yapılan sınav sorularını da sızdırdı mı?" diye yazdı.

Başka sınavlarda usulsüzlük olup olmadığını soran Par, "Geçmişten hiç mi ders alınmadı? İsyan etmemek mümkün değil. Bu skandal sadece bir ÖSYM Başkanı’nı görevden alıp, bir iki dershane yöneticisine dava açarak savuşturulmamalı. Arkasındaki asıl karanlık yapı ortaya çıkarılmalı. FETÖ''den temizlenen yerlere başka cemaatlerin sızdığına ilişkin iddialar artık kesinlikle hafife alınamaz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler