Ali Koç'un yeni iletişim planı

Ali Koç'un yeni iletişim planı

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Tarih: 23 Mayıs 2022 Pazartesi... Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beyaz TV''de canlı yayına çıkıyor. Camianın büyük bir bölümü; söz konusu yayın öncesi başkanın neden böyle bir yayına katıldığını anlamaya çalışırken, kendisini eleştirmekten de geri kalmıyor.

Ancak çoğunluk şunu, yayının sonuna kadar anlamadı: Başkan Ali Koç ve iletişim ekibinin yeni bir iletişim dili arayışı vardı. Bu program da planlamaların ilk somutlaştığı arena olacaktı.

Programda net bir tavır ortaya koyan Ali Koç, her türlü eleştiriye, o eleştirinin frekansına inerek yanıtlar verdi. Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım''a yöneltilmeye çalışılan eleştirilerin önünü keserek aradaki buzları eritirken, "Kol kırılır, yen içinde kalır" dedi.

TEKNİK DİREKTÖR ELEŞTİRİLERİNE UYGULAMALI YANIT
Hayatta ders almaktan daha önemli olan, aldığın dersleri uygulamaktır... Başkan, geride kalan ve saha içerisinde başarılı geçmeyen süreçten gerekli bütün dersleri aldığını ve artık bambaşka bir yapıda ilerleyeceğini herkese göstermeye niyetliydi.

Uzun süredir Fenerbahçe camiasında ortak bir eleştiri vardı; Takımın teknik direktörleri, yeni sezon öncesi yeterince erken göreve getirilmiyordu. Ve bir anda ''operasyon'' başladı. Jorge Jesus, Türkiye''ye gelip muhteşem bir süreçle imzasını attı.

İmza töreni öncesinde, esnasında, sonrasında ve hatta Jesus''un gelişinde bile yapılan her hamlenin derin anlamları vardı. Ne istediğini gerçekten bilen bir yönetim ve teknik direktörün, Fenerbahçe''de ne kadar uzun zamandır aynı sezonda denk gelmediğini dahi hatırlayamıyorum! Bu sebeple yeni sezon benim açımdan, yapacağım gözlemler ve şahitlik için de ayrı bir anlam taşıyacak.

İSMAİL KARTAL''A YAPILAN GÖRKEMLİ VEDA...
Fenerbahçe camiasını yeniden kenetleyen ve taraftarların yeni sezon öncesi Şükrü Saracoğlu''nu tıklım tıklım doldurmasını sağlayan Fenerbahçe camiasının evladı İsmail Kartal''a yapılan veda; hocanın gelişinde basının karşısında tek bırakılması durumunu telafi etti.

Ailesine verilen değer, yapılan veda videoları, İsmail Hoca''nın gözyaşlarına hakim olamamasına kadar giden süreçten de önemlisi, Başkan Ali Koç''un her an kameralar önünde Kartal''ın yanında durması ve oradaki güçlü beden diliydi.

TESİS DUYURUSU VE AZİZ YILDIRIM''A GÖNDERME...
Başkan Ali Koç mali genel kurulda yapılan eleştirilere de anında, çok net yanıtlar verdi. Hatta yer yer sertleşti. Bu durumu, "Artık hiçbir şey ve hiç kimseye taviz yok" şeklinde yorumluyorum.

Mali genel kurulda Başkan, "Fenerbahçe''nin bana 1 kuruş bile borcu yoktur! Böyle bir şey talep edersem beni ihraç edin, hatta ben kendimi ederim" diyerek çok güçlü bir mesaj daha vermiş oldu.

Tesis konusunda yaptığı duyuruyla taraftarın gözünde bu yönünü de güçlendiren Başkan Koç, yine de Beyaz TV yayınında aradaki buzları erittiği Aziz Yıldırım''a birkaç göndermede bulunmayı da ihmal etmedi.

ŞİMDİ SIRA BASKETBOLDA VE ITOUDIS''TE...
Tüm mesajlarını artık ayan beyan vermeye başlayan Ali Koç''un şimdiki hedefi ise play-off serisinin sona ermesinin ardından basketbol şubesinde atılacak adımlar...

Genel kurulda, "Basketbolda da tek sorumlu benim" diyen Başkan Koç, Dimitris Itoudis ve transfer duyurularını ise yakın tarihe bıraktı.

Sözün özü; futbolda gerekli hamleleri yapıp konuyu transfere bırakan Koç, basketbolda da gerekli yetkili ve ekipleri getirip konunun transfere kalmasını sağlayacak.

İÇERİDE VE DIŞARIDA SIFIR TAVİZ!
Profesyonel isimlere ''anahtar teslim'' yapmayı düşünen Ali Koç''un yeni sezondaki amacı, arkasına yaslanıp takımını izlemek gibi gözüküyor. Henüz haziran ayının başından işleri sıkı tutan Koç hem içeride hem de dışarıda sıfır tavizle yola devam edeceğe benziyor.

Yazarın Diğer Yazıları