Anadolu Efes'i zafere götüren detay

Anadolu Efes'i zafere götüren detay

Seride durum 2-1''e geldi. Dördüncü karşılaşma 13 Haziran Pazartesi günü yine Sinan Erdem Spor Salonu''nda oynanacak.

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin Ataşehir''de oynanan randevularını kazanan Fenerbahçe Beko, 2-0''lık üstünlükle Sinan Erdem Spor Salonu''nda Anadolu Efes''e konuk oldu.

Ev sahibi Anadolu Efes, ilk maçta yer alamayıp ikinci karşılaşmada ise sakatlık tedirginliği yaşayan Vasilije Miciç''le üçüncü randevuya çok hızlı başladı. Fenerbahçe''de Tarık Biberoviç''in tutuk oyununa karşılık, Efes''te Larkin de devreye girince 7-0''lık seri ortaya çıktı.

Nando De Colo ve serinin geride kalan mücadelelerinin MVP''si olan Jan Vesely, sarı lacivertliler adına oyunu dengelemeye çabaladı. Üst düzey bir tempoya, farklı bir kaliteye sahne olan ilk çeyreği Anadolu Efes 31-25 üstünlükle geçti.

KARŞILIKLI DIŞ ATIŞ YAĞMURU...
Her iki takımın da karşılıklı olarak üç sayılık basket yağmuru yağdırdığı bir periyot olarak geçen ikinci çeyrekte; Anadolu Efes ilk 2 dakika sayı bulamadı. Bir tarafta Larkin-Miciç ikilisi, diğer yanda ise De Colo-Guduriç''in ince işçilikleri vardı.

Efes kaçıp Fenerbahçe kovalarken, sarı lacivertlilerin hep bir yanıtı vardı. Saha avantajını arkasına alan Efes de rakibine boş bulduğu her fırsatta cezaları kesti.

Miciç şov 10 dakika boyunca sürerken; Anadolu Efes, Larkin''in üçlüğü ile devreye 52-50 önde gitti. O dakikaya kadar Miciç 16, Larkin 15 sayı üretti.

ANADOLU EFES AĞIRLIĞINI KOYDU
Her iki ekibin de daha sakin ve tutarlı başladığı üçüncü 10 dakikanın ortalarında Anadolu Efes vites artırdı. Özellikle takımın liderleri Larkin ve Miciç''in dış isabetleri Fenerbahçe''yi âdeta dağıttı.

Fenerbahçe tempoyu belirleyip sertleşmeye çalışsa da savunma ve hücumda dilediği ritmi yakalayamadı. Efes''in yüksek konsantrasyonu dördüncü çeyreğe gidilirken skorun lacivert beyazlılar lehine 76-69 olmasını da sağladı.

LARKIN MAÇI KOPARIP ALDI...
Final serisinin üçüncü maçının son çeyreğine girilirken momentumu iyice yakalayan Anadolu Efes durdurulamaz hâle geldi. Maçta bitime 7:42 kala Larkin''in üst üste iki üçlük isabeti skoru 85-73 yaptı.

Bu dakikada 85 sayının 54''ü Larkin-Miciç ikilisinden geldi. Mola dönüşü Henry ile üçlük bulup farkı tek hanelere indiren taraf Fenerbahçe''ydi: 85-76.

Takip eden dakikalarda Efes farkı bir ara 16''ya çıkarsa da sarı lacivertliler, mücadeleyi bırakmadı. 4 dakika 21 saniye kala Fenerbahçe farkı 8''e indirdi: 92-84.

Ancak takımıyla 2 yıllık resmi sözleşme imzaladığı bugün açıklanan Shane Larkin (toplamda 37 sayı ile oynadı) şovunu yaparak serideki durumu 2-1''e getirdi. Anadolu Efes karşılaşmadan 103-92 galibiyetle ayrıldı.

DÖRDÜNCÜ MAÇ PAZARTESİ GÜNÜ
İki takım arasındaki final serisinde dördüncü maç 13 Haziran Pazartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu''nda oynanacak. Fenerbahçe Beko galip gelirse şampiyon olacak. Anadolu Efes kazandığı takdirde seri 5. karşılaşmaya uzayacak.

Yazarın Diğer Yazıları