Sarı lacivertliler Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı

Sarı lacivertliler Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı

Yüksek maç temposuna iyi ayak uyduracağının sinyallerini sezon başından bu yana oynadığı futbol ve teknik direktör Jorge Jesus’un tercihlerinden aldığı yansımalar ile veren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı başardı.

SLOVACKO’DAN SONRA ŞANS YAVER GİTTİ
Çekya ekibi Slovacko’yu ön eleme turunda yıkan Kanarya, Austria Wien ile eşleştiği play-off turundan da zaferle ayrıldı. Rakibini deplasmanda rahat bir futbolla geçen Fenerbahçe, Kadıköy’de de çok zorlanmadı.

LİGDEKİ YÜKSEK MORALİN ETKİSİ BÜYÜK
Süper Lig’de yenilgisiz şekilde liderliğe adını yazdıran sarı lacivertli ekip, Kasımpaşa karşısında elde ettiği 6-0’lık galibiyet ve üstüne Adana Demir’i 4-2 ile geçmesinin verdiği yüksek moralle sahadaydı.
Gruplara ‘ayak bastı parası’ olarak alınan 3 milyon 630 bin Euro da Fenerbahçe’nin kasasına girecek.

YOK BÖYLE FUTBOL…
Austria Wien karşısında Fenerbahçe âdeta resital sundu. İsmail Yüksek’in golüyle açılan perdeye, İrfan Can’ın iki gollü muhteşem geri dönüşü eklendi.
Mert Hakan Yandaş ise oyuna girdiği gibi harikalar yarattı bu akşam… Jorge Jesus, Avrupa’da oynattığı bu futbolla her kulvardaki rakiplerine, “Geliyoruz!” mesajı verdi.

‘YARALAR’ TAMAMEN SARILDI
Özellikle sezon başı yaşadığı bazı zor durumlar ve düşük formundan sonra İrfan Can’ın kazanılması sarı lacivertliler lehine çok büyük bir artı oldu.
Kanarya, Avrupa’ya kanatlanırken tüm yaralarını da sarma ve sezonun geri kalanında ‘tam takım’ yola devam etme şansını yakaladı.

ŞİMDİ YENİ BİR PERDE AÇILIYOR
Avrupa vizesini kapıp şov yapan sarı lacivertliler, şimdi yepyeni bir perdeyi açtı. Jesus’un oynatmak istediği, “Atak, atak ve atak” formatını çok bilinçli, sade, olması gerektiği dozda hayata geçiren Fenerbahçe’nin bu dakikadan sonra rakiplerinin önünde durması da psikolojik açıdan zorlaşacak. Oynadığı son 4 resmi maçta tam 16 gol atan Fenerbahçe, fırtınasını artık Avrupa Ligi’nde de estirmeye devam edecek.

SIRADAKİ RANDEVU KONYASPOR’LA
Jorge Jesus’un öğrencileri Süper Lig’in 4. haftasında Konyaspor’a konuk olacak.
Fenerbahçe, deplasmanda yapacağı mücadeleyi İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya Stadyumu zeminine verdiği zarardan ötürü 29 Ağustos Pazartesi akşamı Eskişehir’de oynayacak.

Yazarın Diğer Yazıları