Fenerbahçe Kasımpaşa'ya nasıl 6 gol attı

Fenerbahçe Kasımpaşa'ya nasıl 6 gol attı

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Son şampiyon Trabzonspor’un yola kayıpsız devam ettiği ligde ilk karşılaşmada Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalarak kan kaybı yaşayan sarı lacivertliler; zorlu Austria Wien randevusu öncesi Beşiktaş ve Galatasaray’ın puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçti.

Maçtan önce bu 90 dakikanın Fenerbahçe için sezonun en kritik dönemeci olduğunun altını çizmeye çalışmıştım.
Bunun sebebi ise sezon öncesi hazırlık maçlarında alınan skorlardan sonra resmi karşılaşmalarda elde edilen 3 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgiden ziyade camiada erkenden yaşanmaya başlanan enerji sıkışmalarıydı.

KASIMPAŞA’NIN ZAAFLARI…
Ligin ilk haftasında Kadıköy’de aldıkları 3-3’lük Ümraniyespor beraberliğinin ardından, Başakşehir’e karşı 4-0’lık yenilgi ile evine dönen Kasımpaşa karşısında Fenerbahçe’den fark bekliyordum.
Kasımpaşa’nın yaşadığı defansif zaaflar ve takım içerisindeki uyumsuzluk Başakşehir mücadelesinde net şekilde göze batmıştı.

GOLLER BENZER FORMATTA GELDİ
Stoperleri ve savunma hattı çok ciddi sorunlar yaşayan, ağır kalan Kasımpaşa; neredeyse yediği tüm golleri bu zaafları yüzünden kalesinde gördü.
Geçen haftanın 2 golle yıldızlaşan ismi Valencia, bu hafta da 2 gol bulurken; Fenerbahçe taraftarları için belki de en sevindirici iki durum Joshua King’in yükselen formu ile Arda Güler’in 86. dakikadaki golü oldu.

BU MAÇ BİR BAZ DEĞİL…
Rahat bir futbol ve âdeta antrenman havasında geçen bir mücadeleyi kazanan Fenerbahçe için bu karşılaşmanın herhangi bir başarı kriteri olarak baz alınabileceği düşüncesinde değilim.
Ancak zayıf rakip karşısındaki 6 gollü galibiyet; başta Jorge Jesus olmak üzere camianın üzerindeki baskıyı kaldırırken, aynı zamanda bir rahatlama da getirdi. Özellikle Austria Wien ve Adana Demirspor randevuları öncesinde sarı lacivertlilerin böyle bir skora çok ihtiyacı vardı.

ARDA GÜLER’DEN 2 ŞUT, 2 GOL
Son bir parantezi Arda Güler için açmak lazım… Fenerbahçe gibi bir camiada 10 numaranın sorumluluğunu çok erken yaşlarda sırtına alan genç Arda Güler, son anlarda yine sihrini konuşturdu ve 2 şutta 2 gol buldu.
Arda’nın üzerindeki baskıyı atması açısından ve ivmelenmesi için de bu 90 dakika unutulmazlar arasına girecek bir hâl kazandı. Yolu her daim açık olsun…

ÜÇÜNCÜ HAFTADA RAKİP ADANA DEMİRSPOR
UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında bu perşembe günü Austria Wien’e konuk olacak Fenerbahçe, Avrupa deplasmanı dönüşü Süper Lig’in 3. haftasında Adana Demirspor’u ağırlayacak.

Yazarın Diğer Yazıları