Fenerbahçe'nin yeni transferi Ensar Brahic

Fenerbahçe'nin yeni transferi Ensar Brahic

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

İŞTE A''DAN Z''YE FENERBAHÇE''NİN YENİ TRANSFERİ: ENSAR BRAHİÇ

Fenerbahçe, Sırbistan kulübü Partizan''ın son dönemde yetiştirdiği en potansiyelli 3 forvetten biri olan Ensar Brahiç ile anlaştı. 2004 doğumlu genç futbolcuya dair bilinmeyenleri, en önemli özelliklerini ve gelişime açık yönlerini sizler için derledik.

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi genç takımını Partizan altyapısı çıkışlı olan 17 yaşındaki forvet Ensar Brahiç ile güçlendirdi. Sırbistan''da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi''ndeki Novi Pazar kentinde 2004 yılında dünyaya gelen Ensar, küçük yaşlardan itibaren çabuk gelişen fiziğiyle dikkat çekti.

Partizan Kulübü''nün Sırbistan genelindeki oyuncu izleme ağına takılan Ensar, siyah beyazlı kulübün pek çok alt yaş kategorisinde forma giydikten sonra A takım düzeyine geldi.

GENÇ TAKIMA MALİYETSİZ DAHİL EDİLECEK

Kendisiyle birlikte yetişen diğer iki yetenekli forvet Samed Bazdar ve Marko Milovanoviç 18 yaşına gelip A takımın yolunu tutarken, Ensar ise Partizan''ın pilot takımı olan Teleoptik''e kiralık gönderildi. Son olarak 2020-2021 sezonunda Teleoptik genç takımının formasını giyen Brahiç, 16 maçta 5 gol kaydetti.

Partizan''da alt yaş kategorilerinde söz sahibi olan teknik direktör Nenad Brnoviç''in de gelişimine ciddi katkı sunduğu Ensar, kulübüyle sözleşme yenilemedi ve evraklarını aldı. Genç futbolcu, bir menajer aracılığıyla Fenerbahçe''ye önerildi ve maliyetsiz şekilde sarı lacivertli ekibin genç takımına katılmasına karar verildi.

SÖZLEŞMESİ 3 YILLIK OLACAK

Ensar Brahiç kendisini kanıtladığı ve gelişim gösterdiği takdirde Eljif Elmas benzeri bir A takıma çıkış süreci izleyecek. Oyuncuyla yapılacak sözleşmenin 3 yıllık olacağı konuşuluyor. Öte yandan Ensar Brahiç bugün, Fenerbahçe U-19 takımının, Karagümrük ile oynadığı maçı da tribünden takip etti. Karşılaşma 0-0''lık skorla sona erdi.

Sırbistan''da Ensar''ın gelişimine katkı sunan Partizan Kulübü yetkililerinden aldığımız bilgilere göre karakteristik anlamda yaşına göre epey olgun ve güçlü olan Brahiç, takım arkadaşlarıyla pozitif iletişimi ve disipliniyle de dikkat çekiyor.

Partizan ile sözleşme yenilememesine ilişkin olarak; Partizan A takımı ve şimdilerde (Bazdar, Milovanoviç) alt kategorilerden yetişen kendi mevkisindeki isimlerin çokluğu ve yüksek kalitesi öne sürülüyor. Bilindiği üzere Fenerbahçe, Samed Bazdar ile de ilgilenmişti. Ancak Partizan, Bazdar''ın şu anki potansiyeliyle gelecekte çok daha yüksek bir fiyata satılabileceğinden emin gözüküyor.

ELJIF ELMAS''I KEŞFEDEN ERDAL VAHİD DEĞERLENDİRDİ

Daha önce Türk futbolu ve Fenerbahçe''ye Eljif Elmas''ı kazandıran scout Erdal Vahid de Ensar Brahiç''i değerlendirdi. İşte Vahid''in gözünden Ensar''ın artı ve eksileri...

- Öncelikle Ensar, Fenerbahçe genç takımına yapılmış bir transfer. Bunu bilmekte fayda var. Oyuncu maliyetsiz olduğu için iyi bir deneme diyebiliriz. Bu tarz denemelerin artması gerektiğine inananlardanım.

- Boyu 1.96 civarında... Hava toplarında etkili doğal olarak. Bir süredir oynamıyordu, Partizan''la profesyonel sözleşme yapmadığı için ayrılık durumuna girdi.

"ATLETİK YÖNÜ BÜYÜK SORU İŞARETİ"

- Fiziği çok iyi. Boyu biraz fazla bile olabilir. Atletik olarak geride... Yeteri kadar sertliği var ama atletik kısmı büyük soru işareti... Muhtemelen birden uzadı ve kas grubu ile kemik ağı tam oturmamış olabilir. Bu da bilinmeze doğru kapı açıyor.

- Şahsım adına çok beğendiğimi söyleyemem. Olup olmayacağına dair şüphelerim var. Oyuncu temsilcisi getirmiş, "Deneyelim" denilmiş. Beklentiye girmeyi doğru bulmam açıkçası... Oyun içi agresifliğini artırmalı ve vücudunun üst tarafını kuvvetlendirmeli. Ancak yine de kaydını bulup izleyebildiğim maç 1 sene öncesine ait. Belki çok geliştirmiş de olabilir kendini bu süreçte...

"AYAKLARI ÇOK İYİ, CEZA YAYINDA ÇOK ETKİLİ..."

- Sağ ayağını çok iyi kullanıyor ve ceza yayının orada topla buluştuğu an olayı bitiriyor. Terse, araya paslar atıp arkadaşlarının da pozisyonlar bulmasına yardımcı olabiliyor. Oyun görüşü de fazlasıyla iyi...

Yazarın Diğer Yazıları