Trezeguet, Nwakaeme'nin boşluğunu doldurabilecek mi

Trezeguet, Nwakaeme'nin boşluğunu doldurabilecek mi

Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor, Nwakaeme’nin ayrılığı sonrası sol kanada takviyeyi yaptı. Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Başakşehir formasıyla 13 maça çıkan ve 6 gol, 4 asistlik katkı veren Trezeguet’yi renklerine bağladı.

10 MİLYON EURO’YA İNGİLTERE’YE GİTTİ
Teknik direktör Abdullah Avcı’nın ısrarla takımında görmek istediği Mısırlı oyuncu, Süper Lig''de daha önce Kasımpaşa forması giymiş ve 2019 yılında 10 milyon euro bonservis bedeliyle İngiliz ekibi Aston Villa''ya transfer olmuştu.

LİGİN EN DİKKAT ÇEKEN KANAT OYUNCUSU
Geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde kiralık olarak Başakşehir''in kadrosuna katılan Trezeguet gösterdiği performansla 10 gole (6 gol, 4 asist) direkt etki ederek dikkatleri çekti.

YILLIK 2.2 MİLYON EURO KAZANACAK
Kıran kırana geçen pazarlıklarda 1.5 milyon Euro''su garanti olmak üzere bonuslarla 2.2 milyon Euro yıllık ücrete çıkan Trabzonspor, Trezeguet cephesinden olumlu yanıt alınca, Aston Villa ile de anlaşma sağladı.

NWAKAEME’DEN BÜYÜK KATKI
Trabzonspor, anlaşmaya varamadığı Anthony Nwakaeme’den geçtiğimiz sezon ciddi bir katkı almıştı. 36 maçta 15 gol atarken 11 de asist yapma başarısı gösteren Nijeryalı futbolcu, hafızalara kazınacak bir performans ortaya koymuştu.

SKOR YÜKÜ KONUSUNDA ‘TAŞIYICI’ OLUR
Yeni sezon öncesi en merak edilen konu; Nwakaeme’nin ayrılışı sonrası bordo mavililerin Trezeguet ile nasıl bir yapıya bürüneceği oldu. Biz de sizler için iki oyuncunun farklarını derledik.
+ İki oyuncunun ortak noktası;  ‘Trabzonspor’un olmazsa olmazına’ dönüşen skora katkı faktörü. Nwakaeme sonrası, Trezeguet de bu konuda zorlanmayacak ve takımı için ‘taşıyıcı’ olacaktır.

FİZİK GÜÇ EKSİLİRKEN, TEMPO ARTACAK
KAYIP: Nwakaeme’nin gidişi ile Trabzonspor’un sol kanatta fizik güç oranı azalacak ve ‘top taşıma istasyonu’ olarak öne çıkan yıldızı yeni sezonda olmayacak. Bu durum bir kayıp şeklinde görülebilir, ancak…
ARTI: Trezeguet gerek oyunu tempolu, gerekse hızlı oynamasıyla Nwakaeme’nin açığını kapatmaya çalışacak. Özellikle ‘uzun toplar ve süratiyle’ rakiplerini yıpratan Trezeguet, süratiyle öne çıkacak.

TAÇ ÇİZGİSİ DİBİNDE OYNAMIYOR
KAYIP: Nwakaeme hem taç çizgisine çok yakın oynayıp hem de ceza sahasına kadar rakiplerini beraberinde götürüp yıpratabiliyordu.
ARTI: Trezeguet ile bordo mavililer, taç çizgisine yakın oynayan bir kanat oyuncusuna sahip olamasa da; sol kanadın iç koridoru -half space- ve buna ek olarak rakip kaleye yaptığı koşularla cepheden tehlikeli olabilen bir isme sahip olacak.

SAVUNMA YÜKÜNÜ DE SIRTLAYABİLİR
KAYIP: Nwakaeme, bulunduğu kanatta bek desteğine ihtiyaç duymadan atak yapıp tehlike yaratabilen bir oyuncuydu. Bu özelliğiyle savunmanında dengede kalmasını sağlıyordu.
ARTI: Trezeguet ise bek destekli hücumlara ihtiyaç duyabilse de yine Nwakaeme gibi oyunu çift yönlü oynayabilen ve bulunduğu kanatta geriye dönük olarak da -hızının etkisiyle- ‘sigorta’ görevi görebilen bir yıldız…

TOPU DA HIZLI KULLANIYOR
KAZANIM: Nwakaeme, topla birlikte ciddi mesafeler kat edebilen bir yıldızdı. Ancak bazı durumlarda topla çokça oynayabiliyor ve bu da rakip savunma setinin yerleşmesine yol açabiliyordu.
ARTI: Trezeguet oyun yapısı gereği topu çok hızlı kullanan, bir an evvel oyunu rakip yarı alana yıkabilen bir isim… Bu sebeple Trabzonspor’un özellikle 2 ile 3. bölge geçişlerine hız getirip, kontraatak silahını da iyiden iyiye aktifleştirebilecek bir oyuncu…

Yazarın Diğer Yazıları