Suriye için uluslararası konferans

Suriye için uluslararası konferans
Suriye için uluslararası konferans

Rusya, Suriye muhalefetinin tüm kesimlerinin konferansa katılmasını istiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'yle yaptığı görüşmede, Suriye için düzenlenecek uluslararası konferansa muhaliflerin katılımı konusunu ele aldı.


Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre Lavrov, İbrahimi ve Ban ile görüşmesinde, Rusya ve ABD'nin girişimiyle 'Cenevre Mutabakatı'nın gereklerini yerine getirmek için düzenlenecek' uluslararası konferansa Suriye muhalefetinin tüm kesimlerinin katılması gerektiğinin altını çizdi.


Geçtiğimiz günlerde Rusya'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Devlet Başkanı Putin ve Lavrov ile yaptığı görüşmelerden sonra, iki ülkenin, Cenevre Mutabakatı çerçevesinde Suriye krizinin ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenlenmesi için anlaşmaya vardığı açıklanmıştı.


Geçen yıl 30 Haziran'da Cenevre'de Suriye krizinin görüşüldüğü uluslararası toplantıda sağlanan mutabakat, Suriye'de rejimin ve muhalefetin karşılıklı rızasına dayanarak bir geçiş hükümeti kurulmasını öngörüyor.