Faturasını ödemeyen 3.8 milyon vatandaşın elektriği kesildi. Bakan

Faturasını ödemeyen 3.8 milyon vatandaşın elektriği kesildi. Bakan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2020 yılında elektrik faturasını ödeyemeyen 3,8 milyondan fazla vatandaşın elektriğinin kesildiğini açıkladı. Dönmez, 2020 yılında 362 milyon 369 bin 053 faturanın yüzde 1,04’ü ödenmediğini belirtti.

Korona virüs salgının da etkisiyle ekonomik sorunlar büyürken 2020 yılında faturasını ödeyemeyen milyonlarca vatandaşın elektriği kesildi.

Elektriği kesilen 716 bini aşkın abone ise borcunu ödeyip elektriğini açtıramadığı için karanlıkta kaldı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un soru önergesine yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "2020 yılında üretilen 362 milyon 369 bin 053 faturanın yüzde 1.04’ü ödenmediği için abonelerin elektriğinin geçici olarak kesildiği" bilgisini verdi. Bu 2020 yılında 3 milyon 768 bin elektrik faturasının zamanında ödenemediği anlamına geliyor.

CHP’li Güzelmansur’un 2020 yılında, Türkiye’de borcunu ödemediği için elektriği kesilen abone sayısına, bunların abone gruplarına göre dağılımına, elektriği kesilen abonelerin toplam borcuna yönelik soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den cevap geldi.

SANAYİCİ ELEKTRİĞİNİ ÖDEYEMİYOR

Güzelmansur, faturasını ödeyemediği için elektriği kesilenlerin sayısının abone gruplarına göre dağılımına ilişkin sorusuna da fatura sayısı üzerinden yani kaçamak cevap verildiğini belirtti. Söz konusu cevap şu şekilde:

"Geçici elektrik kesintilerinin tüketici bazında dağılımı şöyledir; 2020 yılında mesken abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 0,9’u, sanayi abone grupları için üretilen elektrik faturalarının yüzde 4,8’i, ticarethane abone grupları için üretilen elektrik faturalarının yüzde 1,8’i, tarımsal sulama abone grupları için üretilen elektrik faturalarının yüzde 2,4’ü’dür."

İlgili Haberler